Αν. Χαλκιά – Δημητροπούλου: Να δώσουμε ένα όραμα ανάπτυξης στο Δ. Κασσάνδρας - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Αν. Χαλκιά – Δημητροπούλου: Να δώσουμε ένα όραμα ανάπτυξης στο Δ. Κασσάνδρας

Η Αναστασία Χαλκιά – Δημητροπούλου αποφάσισε να συμμετέχει στη μάχη των εκλογών διεκδικώντας το δημαρχιακό θώκο της Κασσάνδρας. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένη Κασσάνδρα» αναλύει στην Karfitsa τους στόχους της για την επόμενη ημέρα στο δήμο.

Συνέντευξη στη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Για ποίο λόγο αποφασίσατε να κατεβείτε στη μάχη των εκλογών της αυτοδιοίκησης;

Στη μέχρι τώρα πορεία μου έχω αποδείξει ότι δεν εμπιστεύομαι τα εύκολα. Ως υπεύθυνος και ενεργός άνθρωπος θεώρησα χρέος μου να δηλώσω το παρόν σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Οι ανάγκες του δήμου Κασσάνδρας είναι τεράστιες. Πρέπει να δοθούν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που χρονίζουν, αλλά και να δώσουμε ένα όραμα ανάπτυξης για το μέλλον αυτού του τόπου. Θέλω να παλέψω για τα πιστεύω μου, τις αρχές μου, για την επανασύνδεση της ηθικής με την πολιτική και για την απαλλαγή από το απεχθές κατεστημένο που το βλέπουμε ξανά μπροστά μας σαν φάντασμα από το παρελθόν. Αλλά και για το πιο απλό που είναι η  αγάπη μου για αυτόν τον ευλογημένο τόπο, το όραμα μου για αυτά που μας αξίζουν να έχουμε και δεν έχουμε.

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να δημιουργήσετε τη δική σας παράταξη;

Για μένα η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Μια δράση στην υπηρεσία της αρετής, της εξυπηρέτησης του δημότη και όχι σκόπιμη και ιδιοτελής δράση που καμία σχέση δεν έχει με την ηθική. Το θέμα είναι να λύνονται  τα προβλήματα των δημοτών ώστε να ζουν με αξιοπρέπεια  και με την αίσθηση ότι όλοι έχουν ίδια αντιμετώπιση από  το δήμο. Χρειάζεται προγραμματισμός και όχι πρόγραμμα! Χρειάζεται οργάνωση, έξυπνες ιδέες, αρχές, αξίες χωρίς φανατισμό και χωρίς την παραμικρή ιδιοτέλεια, συλλογικότητα, γνησιότητα και όχι υποκρισία, σοβαρότητα, επιστημονική αντιμετώπιση των προβλημάτων, διαφάνεια και πάνω απ όλα όρεξη και μεράκι για δουλειά! Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο διοίκησης πιο συμμετοχικό και πιο ανθρώπινο και με σεβασμό στον κάθε πολίτη. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος από το να δημιουργήσουμε τη δική μας παράταξη, στην οποία όλοι μας είμαστε στο ίδιο μετερίζι και πρεσβεύουμε όλα τα παραπάνω! Μια ομάδα νέων ανθρώπων που έχουν αποδείξει με την προσωπική τους πορεία ότι κατέχουν το ήθος, το πάθος και τη γνώση για ουσιαστική συνεισφορά στα κοινά.

Ποιά θεωρείτε τα σημαντικότερα προβλήματα στο δήμο σας;

Μας ταλανίζουν επί χρόνια θέματα που για τους περισσότερους δήμους είναι δεδομένα. Η λίστα είναι μεγάλη:

 • Το καλοκαίρι τουριστικά χωριά μένουν χωρίς νερό.
 • Υπάρχουν σκουπίδια πεταμένα σε δημόσιους χώρους και σε ρέματα που έχουν καταντήσει σκουπιδότοποι. Δεν γίνεται ανακύκλωση. Η εργολαβία για την αποκομιδή των απορριμμάτων απαιτεί ποσά – μαμούθ. Υπάρχουν χωριά χωρίς βιολογικούς και στα χωριά που υπάρχουν βιολογικοί, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις συντηρήσεις και καμία προστασία προς το περιβάλλον.
 • Η εξυπηρέτηση του δημότη είναι θέμα των υπαλλήλων, οι οποίοι δουλεύουν σε συνθήκες τριτοκοσμικές και προσπαθούν όσο μπορούν να εξυπηρετήσουν. Ο δήμος δεν στέκεται δίκαια απέναντι στους δημότες: ενώ πρέπει να  εξυπηρετεί τους κατοίκους και όχι τα συμφέροντα των λίγων, δεν το κάνει.
 • Δρόμοι σε κατοικημένες περιοχές που δεν έχουν ασφαλτοστρωθεί.
 • Το κέντρο υγείας, η μοναδική πρωτοβάθμια νοσοκομειακή μονάδα υγείας στο δήμο που εξυπηρετεί το καλοκαίρι 700.000 χιλιάδες τουρίστες, είναι αποδυναμωμένο από γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, διασώστες του ΕΚΑΒ και αναλώσιμα υλικά. Υπάρχουν κενές βάρδιες στη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Ο τουρίστας που επιλέγει το δήμο Κασσάνδρας συνειδητοποιεί ότι ο προορισμός του δεν είναι φιλικός όσον αφορά στην παροχή πληροφοριών.
 • Μέχρι σήμερα δεν έγιναν προσπάθειες για να αναδειχτούν οι αρχαιολογικοί μας χώροι, τα ιαματικά λουτρά και ο θρησκευτικός τουρισμός.
 • Δεν έχουν γίνει ουσιαστικές προσπάθειες για 12μηνη τουριστική περίοδο.
 • Ο δήμος έχει μείνει πίσω στις νέες τεχνολογίες καθώς δεν έχει γίνει πλήρης εκσυγχρονισμός όλων των υπηρεσιών του.

Ποιοί είναι οι άξονες της πολιτικής της παράταξης σας για την επόμενη τετραετία;

Βασικοί πυλώνες της επόμενης μέρας θα είναι:

 • Μόνιμη λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης.
 • Λύση για την αποκομιδή απορριμμάτων, λειτουργία βιολογικών στα χωριά που δεν έχουν, ανακύκλωση απορριμμάτων.
 • Χρήση φωτοβολταϊκών.
 • Ηλεκτρονική εξυπηρέτηση πολιτών και εισαγωγή νέων τεχνολογιών για την πάταξη της γραφειοκρατίας. Να μετατραπεί ο δήμος Κασσάνδρας σε «έξυπνο» δήμο, πρότυπο καινοτομίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Να υπάρχει διαφάνεια και αξιοποίηση όλων των δημοτικών πόρων.
 • Δήμος – πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας, με ενεργή συμμετοχή πολιτών.
 • Ενίσχυση κοινωνικών δομών και βοήθεια στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
 • Αξιοποίηση πολιτιστικής κληρονομιάς.
 • Σύγχρονες λύσεις για κυκλοφοριακό – θέσεις στάθμευσης.
 • Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων σε όλα τα χωριά, δημιουργία παιδικών χαρών, δημιουργία χώρου στέγασης φιλαρμονικής και ωδείου.
 • Θα γίνουμε οι αρωγοί ώστε το κέντρο υγείας να είναι πλήρως επανδρωμένο με γιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ, και όλα τα υλικά για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ