Αν. Χαλκιά: Τα Λουτρά της Αγ. Παρασκευής «κλειδί» για την ανάπτυξη του τουρισμού όλο το χρόνο - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Επικαιρότητα Κοινωνία

Αν. Χαλκιά: Τα Λουτρά της Αγ. Παρασκευής «κλειδί» για την ανάπτυξη του τουρισμού όλο το χρόνο

Τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής μπορούν να γίνουν πόλος έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της Κασσάνδρας. Η επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένη Κασσάνδρα», Αναστασία Χαλκιά, έχει συμπεριλάβει στο σχεδιασμό της την ανάπλαση των εγκαταλειμμένων, όπως αναφέρει στην «Κ», ιαματικών λουτρών που με μια σειρά παρεμβάσεων θα μπορούσαν να προσελκύσουν μεγάλη μερίδα τουριστών.

Της ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

«Τα ιαματικά λουτρά θα διαφημιστούν ώστε να γίνουν γνωστά σε όλη τη χώρα και εκτός Ελλάδας. Με την προβολή θα επιδιώξουμε κάθε επισκέπτης στην Κασσάνδρα να περάσει από τα ιαματικά λουτρά και να απολαύσει παροχές υψηλής ποιότητας», αναφέρει η κ. Χαλκιά και επισημαίνει ότι ο ιαματικός τουρισμός στην Κασσάνδρα με άξονα τα ιαματικά λουτρά της Αγίας Παρασκευής, μπορεί να επιμηκυνθεί και να διαρκεί μέχρι και… 12 μήνες το χρόνο.

Στο σχεδιασμό της παράταξης «Ενωμένη Κασσάνδρα» εντάσσεται και ένα συνολικό πλάνο ανάπλασης όλης της δημοτικής ενότητας Αγίας Παρασκευής, το οποίο βασίζεται στην ανάπτυξη των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως εξηγεί η κ. Αναστασία Χαλκιά στην «Κ», προτεραιότητα είναι η ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων του οικισμού, όπως του χωματόδρομου που οδηγεί στο νεκροταφείου του χωριού, η εκπόνηση μελέτης για τη διαμόρφωση όλων των δρόμων της Αγίας Παρασκευής και των Λουτρών και η διαμόρφωση όλων των δρόμων που οδηγούν στην πλατεία του χωριού. Μία ακόμη πρόταση για την περιοχή, είναι η επέκταση του οικισμού κατ εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδιασμού που ορίζει την Αγία Παρασκευή ως παραδοσιακό οικισμό.

Η επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφια δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά τονίζει ακόμα ότι για την παράταξη «Ενωμένη Κασσάνδρα», είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι η ανάπλαση των Λουτρών αναμένεται να προσφέρει, μεταξύ άλλων, και θέσεις εργασίας σε νέους της περιοχής. «Οι ντόπιοι θα προτιμηθούν για να εργαστούν στα ιαματικά λουτρά, ώστε να μειωθεί η ανεργία στην περιοχή μας», επισημαίνει η κ. Χαλκιά και αναφέρει ότι στον σχεδιασμό της δημοτικής παράταξης περιλαμβάνονται και ειδικά προνόμια για τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής, ώστε να μπορούν να κάνουν δωρεάν χρήση των ιαματικών λουτρών. Παράλληλα, ένα ποσοστό από τα έσοδα της επιχείρησης προγραμματίζεται να επιστρέφει στο χωριό με τη μορφή ανταποδοτικού οφέλους.

Γιατρός στην Αγ. Παρασκευή

Ένα από τα ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, είναι η έλλειψη ιατρικής φροντίδας, καθώς το κέντρο υγείας βρίσκεται στην Κασσανδρεία, με αποτέλεσμα κάθε ασθενείς να χρειάζεται να διανύει πολλά χιλιόμετρα με το ασθενοφόρο για να επισκεφτεί γιατρό. Η απόσταση αυτή διανύεται με καθυστέρηση που φτάνει ως και τα 40 λεπτά, το καλοκαίρι όταν οι δρόμοι έχουν μεγάλο όγκο αυτοκινήτων. «Η κατάσταση αυτή προκαλεί ανασφάλεια στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής», εξηγεί η Αναστασία Χαλκιά και προτείνει την επίσκεψη γιατρού  τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να εξετάζει και να συνταγογραφεί φάρμακα στους ηλικιωμένους.

Στο σχεδιασμό της δημοτικής παράταξης «Ενωμένη Κασσάνδρα», περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας από τη Νέα Σκιώνη μέχρι το Πευκοχώρι, ώστε να μπορούν να διασχίζουν με δημοτικά μέσα μεταφοράς, τη χερσόνησο της Κασσάνδρας ντόπιοι και επισκέπτες 365 μέρες το χρόνο.

Οι κάτοικοι που ασχολούνται κυρίως με καλλιέργειες, βλέπουν κατά καιρούς τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από επιδρομή αγριογούρουνων…  Στα σχέδια της παράταξης της Αναστασίας Χαλκιά είναι να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα με τη βοήθεια ειδικών.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένη Κασσάνδρα» ανέπτυξε τους βασικούς άξονες του προγράμματος της για την Αγία Παρασκευή μιλώντας σε δημότες στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγίας Παρασκευής. Οι πολίτες της Κασσάνδρας αγκάλιασαν τις συγκεκριμένες προτάσεις, καθώς ο σχεδιασμός καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο. Η κ. Χαλκιά κάλεσε τους  δημότες να στηρίξουν «την νέα προσπάθεια απεμπλοκής από το «βεβαρυμμένο παρελθόν, για να ανοίξουμε νέους δρόμους, για ένα καλύτερο αύριο και ένα ελπιδοφόρο μέλλον».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ