Απάντηση Τσιτουρίδη στη ΝΔ: Δεν με έχουν βάλει τα «υπόγεια» του Μαξίμου - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Απάντηση Τσιτουρίδη στη ΝΔ: Δεν με έχουν βάλει τα «υπόγεια» του Μαξίμου

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Δημοσκοπήσεις» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Λαιμό, ο πρώην υπουργός και νυν επικεφαλής τω Ελλήνων Ριζοσπαστών Σάββας Τσιτουρίδης, μίλησε για όλους και για όλα.

Ο κ. Τσιτουρίδης σχετικά με την ίδρυση του νέου κόμματος δήλωσε πως δεν είναι προσωπική του μόνο απόφαση, αλλά πολλών άλλων προσώπων τα οποία βρίσκονται εντός και εκτός Ελλάδας και παρακολουθούσαν όλες τις οινομικο-κοινωνικές εξελίξεις στην χώρα και θέλησαν να παρέμβουν. Παράλληλα δήλωσε έκπληξη ότι πολλά μεγάλα κόμματα προσπαθούν να απαξιώσουν αυτή την προσπάθεια.

Σε ότι έχει να κάνει με τις ευρωεκλογές ο κ. Τσιτουρίδης υπογράμμισε πως υπάρχει ανάγκη  ενός κόμματος που θα παρουσιάσει πραγματικές θέσεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα απαξιώνει την διαδικασία των εκλογών σαν έναν προκριματικό γύρο για τις εθνικές εκλογές.

«Εμείς δουλέψαμε μια πλήρη ατζέντα 15 σημείων και την καταθέτουμε στον ελληνικό λαό και του ζητάμε να την διαβάσει και να μας κρίνει στις κάλπες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για όσους του προσάπτουν πως το όλο εγχείρημα είναι μια συμφωνία με τα «υπόγεια» του Μαξίμου για να χτυπήσει την ΝΔ, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε: «Δεν έχει υπάρξει καμία πολιτική συμφωνία. Έχω να περάσω από το Μαξίμου πάνω από 10 χρόνια. Το εγχείρημά μας έχει ως μόνο στόχο να καταστήσουμε στο κέντρο της πολιτικής ζωής τη σημαντικότητα των ευρωεκλογών, διότι οι αποφάσεις που παίρνονται στο ευρωκοινοβούλιο μας επηρεάζουν όλους». Ο κ. Τσιτουρίδης τόνισε πως πρέπει να ψηφίσουμε στις 26 Μαΐου όχι για το εάν θέλουμε να φύγει ο κ. Τσίπρας αλλά για το μέλλον της Ελλάδας που πρέπει να πορεύεται σε μια Ευρώπη της λογικής και της ισότητας και είπε: «Η Ευρώπη αυτή την στιγμή πληρώνει για μια ακόμα φορά το γεγονός ότι το Βερολίνο δεν μπορεί να διαχειριστεί την δύναμη που έχει και επιβάλει τις αποφάσεις του. Εντύπωση μου κάνει ότι ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε τον κ. Βέμπερ για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής , ο οποίος εκφράζει μια μερίδα της γερμανικής πολιτικής σκηνής, που οδήγησε την Ευρώπη σε δύσκολα μονοπάτια».

Σχετικά με το τι αντιπροσωπεύει ο πολιτικός σχηματισμός των Ελλήνων Ριζοσπαστών και σε ποιους απευθύνεται ο κ. Τσιτουρίδης ξεκαθάρισε: «Πρέπει να διατυπώσουμε πως είμαστε κατά του νεοφιλελευθερισμού και των ανεξέλεγκτων αγορών και υποστηρίζουμε ένα κράτος που να ελέγχει την οικονομία. Απευθυνόμαστε σε όλους τους ανθρώπους των κομματικών σχηματισμών του δημοκρατικού τόξου που είναι διατεθειμένοι να μας ακούσουν».

Για την Συνθήκη των Πρεσπών ο επικεφαλής των Ελλήνων Ριζοσπαστών δήλωσε: «Εκτιμώ ότι ο κ. Τσίπρας έκανε πολιτικό λάθος διότι με την Συμφωνία θα έπρεπε να ενώσει τον λαό και όχι να τον χωρίσει. Έπεσε σε λάθη στην διαπραγμάτευση ως προς την παραχώρηση της γλώσσας, εθνικότητας και ταυτότητας. Θα έπρεπε να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών».

Τέλος αναφέρθηκε στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν το ευρωψηφοδέλτιο των Ελλήνων Ριζοσπαστών και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα εκτός του ίδιου και οι περισσότεροι είναι καθημερινοί άνθρωποι. Η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει σε τρεις φάσεις.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ