Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Γιαννάκου: Η ρύθμιση που διαφωνείτε είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Απάντηση Χρυσοχοΐδη σε Γιαννάκου: Η ρύθμιση που διαφωνείτε είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε στη βουλευτή της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου σχετικά με την άρνησή της να ψηφίσει την ρύθμιση που θα επιτρέπει την δημιουργία Εποπτευόμενων Χώρων Χρήσης Ναρκωτικών.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με τη συγκεκριμένη διάταξη ουσιαστικά θεσπίζονται επιτηρουμενοι χώροι από εξειδικευμένο προσωπικό ώστε οι χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν ναρκωτικές ουσίες κάτω από ασφαλέστερες και υγιεινότερες συνθήκες. Στη συνέχεια συμπλήρωσε λέγοντας ότι «Είναι σαφές ότι η διάταξη υπάρχει, ψηφίσθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δυο μήνες πριν τις εκλογές και αυτό που γίνεται είναι ότι προστίθενται και οι ΟΤΑ στο να μπορούν να λειτουργούν χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών».

Παράλληλα επισήμανε πως «αυτό εφαρμόζεται σε πολλές χώρες με πιο νεοφιλελεύθερα συστήματα, όπως Ελβετία, Καναδάς, Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Αυτό που γίνεται είναι για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πρόληψη των χρηστών που πρέπει και εντάσσονται στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ».

Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι «Έχω πολλές απόψεις για τη φιλοσοφία της χρήσης ναρκωτικών ουσιών σε εποπτευόμενους χώρους που τείνει να ισχυροποιηθεί. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, έχω προσωπικά πολλές ανησυχίες και εγώ».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ