Απάτη σε βάρος 22 αγροτών αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Απάτη σε βάρος 22 αγροτών αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης

Κύκλωμα απάτης αγροτών με λεία περισσότερο από μισό εκατομμύριο ευρώ εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Οι τέσσερις δράστες  που εμφανίζονταν ως διαχειριστές εταιρείας εμπορίας αγροτικών προϊόντων κατάφεραν να εξαπατήσουν 22  αγρότες από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

Οι δράστες, ηλικίας από 23 έως 62 ετών, παρουσίαζαν την εταιρεία ως εδραιωμένη στην αγορά αγροτικών προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα και έτσι κατάφεραν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των αγροτών. Στη συνέχεια έπειθαν τους αγρότες να προβαίνουν στην πώληση της αγροτικής τους παραγωγής (ρύζι – καλαμπόκι), από το 2014 έως το 2017, χωρίς όμως να καταβάλλουν το ανάλογο αντίτιμο των προϊόντων.

Το ύψος της συνολικής ζημίας που προκλήθηκε στους παθόντες από την παραπάνω παράνομη δραστηριότητα, υπερβαίνει τις 593.000 ευρώ.

Η κακουργηματική απάτη εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των τεσσάρων ατόμων οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν  από τις αστυνομικές αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματική απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση.

Η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ