«Απέτυχαν και πάλι» - Karfitsa.gr
Αρθρογραφία – Μόνιμες στήλες

«Απέτυχαν και πάλι»

Του Ζαχαρία Ζούπη

 

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαίωσαν τα αναμενόμενα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά την πολλοστή προσπάθεια να ανακάμψει  βρίσκεται σε δεινή θέση. Η διαφορά εις βάρος του αυξάνεται, η παράσταση νίκης δείχνει μια εμπεδωμένη στην κοινωνική συνείδηση  μεγάλη νίκη της Ν.Δ, ένα συντριπτικό ρεύμα « Φύγετε » κυριαρχεί ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται κοινωνικά και πολιτκά απομονωμένος. Μέσα σ΄αυτό το τοπίο η συζήτηση περί εφεδρειών από την Κεντροαριστερά  φαντάζει αστεία.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία του Μαξίμου προσπάθησαν να εμφανίσουν τον Α.Τσίπρα ως τον ηγέτη που λύνει προβλήματα και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν προβλήματα σε Ν.Δ και ΚΙΝΑΛ. Απέτυχαν σ΄όλα . Κινήθηκαν ανεύθυνα, με πανικό και νευρικότητα. Στο Μακεδονικό έφεραν μια λύση στην οποία για πρώτη φορά Κυβέρνηση δέχτηκε Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Τροφοδότησαν ένα κίνημα που θα τους συνοδεύει μέχρι τις κάλπες και με το 65%-70% απέναντί τους. Κλείνοντας την 4η αξιολόγηση, ψήφισαν ένα 4ο Μνημόνιο με μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ, με μείωση των συντάξεων μέχρι και 18% από την 1η Ιανουαρίου του 2019, μείωση του αφορολόγητου και πλεονάσματα μέχρι το 2060 που θα πνίξουν παραπέρα την Οικονομία.

Το μόνο που τους έμεινε είναι η συνωμοσιολογία, η ανακάλυψη παντού ακροδεξιών, η πόλωση. Tο παράδειγμα καταγγελίας κινδύνου του πολιτεύματος λόγω ακροδεξιών που θα έμπαιναν στο γραφείο του κ. Κατσίκη ενώ την δουλειά την είχε κάνει ο Ρουβίκωνας, δείχνει τα όρια της γελοιότητας που αγγίζουν. Μετά ανακάλυψαν ακροδεξιό ακτιβισμό που με την ανοχή της Ν.Δ ανοίγει περίπου τον δρόμο στον Φασισμό προκαλώντας τον γέλωτα, όταν συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ τόσο μα τόσο ταιριαστά. Θεωρούν ότι έχει ξεχαστεί ότι πρόκειται για αυτούς που νομιμοποίησαν τον πολιτικό χουλιγκανισμό.Προκαλούν δε όταν με τόση ευκολία χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς , όσους πάνε π.χ στα συλαλητήρια για το Μακεδονικό. Oi μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν αντίθεση στην Συμφωνία.

Μάλλον ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξαναδεί όλη την γραμμή από την αρχή. Με διλήματα « Δημοκρατικές δυνάμεις εναντίον μαύρου μετώπου» μάλλον θα απογειώσουν την Ν.Δ. Ο μεσαίος χώρος που θυμήθηκε εσχάτως ο Πρωθυπουργός δεν θα μπει σε ανόητα διλήματα.

Η Ελλάδα δεν γέμισε από ακροδεξιούς.Γέμισε από ανθρώπους όμως που θέλουν αυτή η Κυβέρνηση να φύγει.

 

Ο κ. Ζαχαρίας Ζούπης είναι πολιτικός αναλυτής

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ