Απέχουν αύριο οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Απέχουν αύριο οι δικηγόροι Θεσσαλονίκης

Απέχουν αύριο Τρίτη από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση επαναφοράς της υποχρέωσης καταβολής δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές αρμοδιότητας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται ακολουθώντας σχετικές αποφάσεις της Ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας και προανήγγειλαν προσφυγή στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο της αυριανής αποχής οργανώνεται ειδική εκδήλωση στις 6.30 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Κατούνη με αντικείμενο την επαναφορά του δικαστικού ενσήμου στις αναγνωριστικές αγωγές. «Η προκαταβολική είσπραξη του τέλους με το νόμου 4640/2019 εκ μέρους του Δημοσίου, ήδη σε πρώιμο στάδιο της διαδικασίας της δίκης και επί ποσού κατά κανόνα μείζονος του τελικώς επιδικαζόμενου, αντίκειται στις αρχές του κράτους δικαίου και της παροχής πλήρους και αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας στους πολίτες», σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ήδη σχεδιάζεται προσφυγή στην επιτροπή αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η Ευρωπαϊκή Σύμβαση προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και του Διεθνούς Συμφώνου για τα πολιτικά και ατομικά δικαιώματα. Εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο προσφυγής στη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς θεωρείται ότι η συγκεκριμένη διάταξη παραβιάζει το Σύνταγμα.

 

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ