Απίστευτο! Εξαπατούν ηλικιωμένους λέγοντας ότι οι συγγενείς τους έχουν κορονοϊό - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Απίστευτο! Εξαπατούν ηλικιωμένους λέγοντας ότι οι συγγενείς τους έχουν κορονοϊό

Απίστευτες υποθέσεις καταγγελιών απάτης έγιναν στην αστυνομία. Μέλη κυκλωμάτων  που συνηθίζει να εξαπατά ηλικιωμένους παριστάνοντας τα θύματα τροχαίου, τώρα υποστηρίζουν ότι οι συγγενείς των ηλικιωμένων προσβλήθηκαν από… κορονοϊό!  Ήδη τέτοιες περιπτώσεις ερευνώνται σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τις τελευταίες ημέρες ηλικιωμένοι έχουν δεχτεί τηλεφωνήματα από αγνώστους που παριστάνουν τους γιατρούς και λένε ότι στενός συγγενής των ηλικιωμένων νοσηλεύεται με κορονοϊό. Μάλιστα ζητούν είτε εμβάσματα δήθεν για τα έξοδα νοσηλείας είτε συνεργός του φτάνει άμεσα στο σπίτι, κατά τη γνωστή πρακτική της απάτης, για να εισπράξει όσα χρήματα καταφέρουν και αποσπάσουν.

Οι διωκτικές αρχές πέραν αυτής της απάτης εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις που σχετίζεται με την πανδημία. Πονοκέφαλος σε όλη την Ευρώπη είναι εταιρίες – μαϊμού του διαδικτύου, οι διαχειριστές των οποίων υποστηρίζουν ότι πωλούν μέσα ατομικής προστασίας για τον ιό, δηλαδή μάσκες, γάντια και αντισηπτικά. Ορισμένες φορές χρησιμοποιούν επωνυμίες γνωστών εταιριών, δέχονται μεγάλες  παραγγελίες, εισπράττουν εμβάσματα και μετά εξαφανίζονται.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ