, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Απίστευτο! Στο τμήμα δέκα μαθητές γυμνασίου Καλαμαριάς επειδή κάθονταν στην αυλή του σχολείου

Απίστευτο περιστατικό έχει αναστατώσει τη σχολική κοινότητα στην Καλαμαριά. Αστυνομικοί προσήγαγαν πριν λίγο στο τοπικό αστυνομικό τμήμα δέκα μαθητές ηλικίας 13 έως 15 χρόνων, του 10ου γυμνασίου με την κατηγορία ότι…  κάθονταν τη νύχτα στην αυλή του σχολείου τους! Το πρωτοφανές περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη αντίδραση των γονέων που έχουν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι στο τμήμα.
Οι μαθητές του 10ου γυμνασίου όλοι τους ήταν στην αυλή του κλειδωμένου σχολείου και συζητούσαν, όπως συμβαίνει στα περισσότερα σχολεία της Θεσσαλονίκης την περίοδο αυτή λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του σχολικού έτους. Αιφνιδιαστικά συγκεντρώθηκαν αστυνομικοί από το τμήμα Καλαμαριάς και οδήγησαν δέκα μαθητές α’ έως και γ’ γυμνασίου στο τμήμα.
Όπως εξήγησαν οι αστυνομικοί στους γονείς που συγκεντρώθηκαν αμέσως στο σχολείο, η προσαγωγή έγινε μετά τη μήνυση που κατέθεσε κατ’ αγνώστων ο διευθυντής του σχολείου για βανδαλισμούς στο σχολείο. Εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων διαμαρτυρήθηκαν έντονα στις διωκτικές αρχές, καθώς οι βανδαλισμοί αφορούσαν προηγούμενες ημέρες και τα παιδιά απλώς συζητούσαν στο προαύλιο του σχολείου, χωρίς να προκαλούν προβλήματα. Τελικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι μαθητές αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν διαπιστώθηκε σύνδεσή τους με τους βανδαλισμούς.
K. K.
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.