Απειλές Μόσχας προς ΝΑΤΟ αν λάβει μέτρα εναντίον της - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Απειλές Μόσχας προς ΝΑΤΟ αν λάβει μέτρα εναντίον της

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο η Ρωσία να απαντήσει με στρατιωτικά μέτρα στο ΝΑΤΟ, σε όποια μέτρα σκοπεύει να λάβει, αναφορικά με την απόσυρση της Ρωσίας από τη Συνθήκη για την κατάργηση των πυρηνικών πυραύλων όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Εξωτερικών την χώρας, Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε χθες ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα απαντήσει συντονισμένα, αν η Ρωσία δεν συμμορφωθεί με την INF σε διάστημα πέντε εβδομάδων, καταστρέφοντας ένα πυραυλικό σύστημα, το οποίο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ, παραβιάζει τη Συνθήκη αυτή και επιτρέπει στη Μόσχα να εξαπολύσει αιφνιδιαστικές πυρηνικές επιθέσεις εναντίον της Ευρώπης. Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν αργότερα σήμερα τα επόμενα μέτρα που θα λάβουν.

«Θα εξετάσουμε τις αποφάσεις που θα λάβουν οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ τους επόμενους μήνες. Είμαστε προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε ενδεχόμενο. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ είναι βέβαιο ότι θα ευθύνονται για ενδεχόμενες επιπλοκές στην στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ευρώπης και του Ατλαντικού, καθώς συνεχίζουν την πολιτική κατάργησης της INF», κατήγγειλε ο Ριαμπκόφ.

«Όταν οι απειλές μετουσιωθούν σε πρακτικά βήματα, φυσικά θα αναγκαστούμε να λάβουμε στρατιωτικά αντίμετρα», προειδοποίησε ο Ρώσος υφυπουργός.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ