ΑΠΘ: Το Τμήμα Βιολογίας συστήνει την Παγκόσμια Ημέρα DNA σε μαθητές Λυκείου - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

ΑΠΘ: Το Τμήμα Βιολογίας συστήνει την Παγκόσμια Ημέρα DNA σε μαθητές Λυκείου

Με έναυσμα την παγκόσμια Ημέρα DNA και επέτειο για τον εορτασμό της ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA, το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων υποδέχονται μαθητές Λυκείου την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 και ώρες 9:00 με 13:00, στο Τμήμα Βιολογίας.

Μαθητές της Β΄ Λυκείου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τους χώρους του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και να συμμετέχουν σε τέσσερα θεματικά εργαστήρια που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την επιστήμη της Βιολογίας με διαδραστικό τρόπο, από κοντά και πέρα από το σχολικό βιβλίο.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ θα επισκεφθούν μαθητές από το 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, το 1ο ΓΕΛ Θέρμης, το 1ο ΓΕΛ Τριανδρίας, το 24ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 10ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 1ο ΓΕΛ Επανομής, το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 4ο ΓΕΛ Καλαμαριάς, το 28ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 27ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 8ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και το ΓΕΛ Καλαμαρί.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η βιολογική παιδεία είναι απαραίτητη για την προσωπική και κοινωνική ολοκλήρωση όλων των ανθρώπων, γιατί μας παρέχει τα εργαλεία για την κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου στον οποίο ζούμε και από τον οποίο εξαρτόμαστε.

Το Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, συνεισφέρουν στη διάδοση και εμπέδωση της βιολογικής γνώσης στους αυριανούς πολίτες. Η Βιολογία αποτελεί κυρίαρχη επιστήμη του 21ου αιώνα και οι εφαρμογές της έχουν ήδη αρχίσει να αλλάζουν σημαντικά την καθημερινότητα του ανθρώπου.

Είναι απαραίτητο σήμερα οι μαθητές να εφοδιαστούν με τις γνώσεις εκείνες που θα τους επιτρέψουν να συνειδητοποιήσουν τη θέση και την ευθύνη τους απέναντι στο περιβάλλον και θα τους βοηθήσουν να πάρουν στο μέλλον αποφάσεις σχετικά με την υγεία τους, τις καθημερινές τους συνήθειες, την κοινωνική ηθική και την εργασία τους.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ