Αποκάλυψη Μητσοτάκη! «Θα μπουν περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση όταν γίνει ανασχηματισμός» - Karfitsa.gr
Slider Πολιτική

Αποκάλυψη Μητσοτάκη! «Θα μπουν περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση όταν γίνει ανασχηματισμός»

Την ήδη ειλημμένη απόφασή του να υπάρχουν περισσότερες γυναίκες στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό της -όποτε αυτός γίνει- αποκάλυψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Politico, μιλώντας για την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε ότι «στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που να συμβολίζει την ενότητα της χώρας και να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή».

«Ικανοποιημένος» για το πώς κύλησε η χθεσινή μέρα δήλωσε χθες το βράδυ στο Politico ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή του στο Νταβός.

Ο λόγος δεν ήταν, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η ήρεμη πτήση με το αεροπλάνο της γραμμής από την Αθήνα στη Ζυρίχη, ούτε η ταχεία μετακίνηση της ελληνικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στο Νταβός, αλλά ασφαλώς η εκλογή της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στη θέση της ΠτΔ.

«Μόλις εκλέξαμε την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της ελληνικής Δημοκρατίας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο στόχος μου ήταν να επιλέξω ένα πρόσωπο που συμβολίζει την ενότητα της χώρας και, δεύτερον, να καταστήσω απολύτως σαφές ότι προχωράμε σε μια νέα εποχή» πρόσθεσε. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει λάβει «σημαντικές αποφάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα ζητήματα του περιβάλλοντος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης και απαντώντας στην επισήμανση του Politico ότι οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται ανέφερε ότι «αυτό είναι κάτι που σκοπεύω να αλλάξω στον πρώτο ανασχηματισμό», τονίζοντας ωστόσο ότι αυτός δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ