Αποκλείει το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ο Άδωνις Γεωργιάδης - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Αποκλείει το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατες δηλώσεις του δήλωσε πως αποκλείει το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΠαραπολιτικάFM» ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «Προσωπικά παίζω και στοίχημα οτι δε πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα, ούτε θερμό επεισόδιο, ούτε πόλεμος, ούτε τίποτε από όλα αυτά. Έχουμε μάθει να ζούμε με προκλητικές δηλώσεις από πλευράς της Τουρκίας, θα συνηθίσουμε να ζούμε, προκλητική θα είναι πάντα, δεν θα είναι ποτέ μη προκλητική, είναι η φύση της αυτή όμως δεν πρόκειται να περάσει ποτέ τις κόκκινες γραμμές που ξέρει ότι αν περάσει θα έχει συνέπειες.

Η Ελλάδα δια του πρωθυπουργού έχει ξεκαθαρίσει ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές. Δεν πιστεύω λοιπόν οτι η Τουρκία, ο κος Ερντογάν, θα διακινδυνεύσουν μια τόσο μεγάλη σύγκρουση. Κατά συνέπεια νομίζω οτι δεν πρέπει να έχουμε μεγάλη ανησυχία. Πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο σε αυτά που μας αφορούν που είναι η ανάπτυξη, οι νέες θέσεις εργασίας, οι μεταρρυθμίσεις. Αυτά πρέπει να απασχολούν τον ελληνικό λαό, τα ελληνοτουρκικά ας τα αφήσουμε στον πρωθυπουργό και στον υπουργό των Εξωτερικών. Κάνουν καλή δουλειά. Η ελληνική εξωτερική πολιτική τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει μια ενεργητικότητα και δραστηριότητα πρωτοφανή και πάμε καλά».

Σε ότι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό ο υπουργός υπογράμμισε ότι «Το μεταναστευτικό δικαίως ανησυχεί και σίγουρα ο Ερντογάν το χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης. Η κυβέρνηση κινείται σε σωστά βήματα, θέλει κάποιες εβδομάδες να εφαρμοστεί η νέα πολιτική. Δηλαδή άμεσες απελάσεις, τα κλειστά τύπου κέντρα.

Θα έδινες εσύ γι’ εσένα, τη γυναίκα σου και τα δυο σου παιδιά 10-12 χιλιαδες δολάρια όταν ξέρεις ότι στην Ελλάδα θα συλληφθείς, θα μπεις σε ένα κλειστό κέντρο και σε 2 μήνες θα έχει απελάσει πίσω; Εάν πειστούν οι ροές, οι άνθρωποι ότι δεν πρόκειται να περάσουν στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν θα έρθουν, ότι κι αν τους λεει ο Ερντογάν».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ