Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: «Δεν υπάρχει χώρος για σάτιρα στην Ελλάδα» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης: «Δεν υπάρχει χώρος για σάτιρα στην Ελλάδα»

Την δική του αλήθεια δεν φοβάται να την πει σε μια Ελλάδα που ,όπως σημειώνει σε συνέντευξη του στην Karfitsa, δεν υπάρχει χώρος καν για σάτιρα πόσο μάλλον για ελεύθερη. Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης, κατά κόσμον ο Τσολιάς της Ελληνοφρένειας έρχεται στη Θεσσαλονίκη με την πετυχημένη σατιρική παράστασή του «Πίτσες Μπλε».

Συνέντευξη στη Φιλίππα Βλαστού

Ο Τσολιάς επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη – και στην κανονικότητα. Ποια κανονικότητα ακριβώς;

Η κανονικότητα είναι το τσιτάτο της κυβέρνησης που χρησιμοποίησε για να κερδίσει στις εκλογές, υποκρινόμενη ότι αυτή φέρνει την επιστροφή στις παλιές καλές μέρες. Προφανώς ξεχνάει -ή πιο σωστά καλεί τους ψηφοφόρους να ξεχάσουν- ότι σε αυτές τις τάχα καλές ημέρες το κυβερνών κόμμα πρωταγωνιστούσε στη λαμογιά, τη διαπλοκή, στην επιβολή των αυταρχικών προθέσεων του και στο ξεπούλημα της χώρας.

Γιατί οι πίτσες της παράστασης είναι μπλε;

Η προηγούμενη απάντηση περιγράφει ακριβώς τον λόγο που αποφάσισα να ονομάσω τη φετινή παράσταση έτσι. Με την χρήση του γράμματος γιώτα έναντι του όμικρον ύψιλον στη λέξη «πίτσες» που προηγείται της λέξεως «μπλέ», φροντίζουμε αφενός να περάσει η αφίσα μας αναίμακτα από την όποια επιτροπή λογοκρισίας ή από όποιον ρουφιάνο βουλευτή έχει λογοκριτικές προθέσεις, αφετέρου να ενημερώσουμε το κοινό για την απόχρωση της «ευχαρίστησης» που έρχεται το προσεχές διάστημα από την νέα κυβέρνηση σε αντίθεση με την προηγούμενη που διαφοροποιούνταν όπως είδαμε μόνο χρωματικά.

Πως σας φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός;

Τα παλιότερα χρόνια για να ευθυμήσουμε λέγαμε το γνωστό: ο καραγκιόζης φούρναρης. Με την πάροδο των χρόνων το χιούμορ όπως φαίνεται εξελίχθηκε και πήρε την μορφή των σημερινών ηρώων της σάτιρας.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση;

Ο ΣΥΡΙΖΑ η αλήθεια είναι ότι παρόλες τις αξιόλογες προσπάθειες που κάνει ως αντιπολίτευση, σαν κυβέρνηση κατάφερε να ψυχαγωγήσει το κοινό καλύτερα.

Βλέπετε ελληνική τηλεόραση; Τι σας αρέσει και τι όχι;

Μου αρέσει η Ελληνοφρένεια. Τηλεόραση χωρίς Ελληνοφρένεια είναι σαν ψάρι χωρίς ποδήλατο. Η Ελληνοφρένεια είναι το μόνο αξιόλογο θέαμα που έχω δει στην τηλεόραση τα τελευταία 30 χρόνια, αν εξαιρέσεις τις ομιλίες πρωθυπουργών και τις εμφανίσεις υπουργών και βουλευτών στα τηλεοπτικά πάνελ.

Το ότι δεν υπάρχει μια σατιρική εκπομπή στην (ελληνική) tv πως μεταφράζεται για εσάς;

Λογικό επόμενο και απόλυτα συνεπές με τις βλέψεις της νέας κυβέρνησης για απόλυτα κατευθυνόμενα μέσα ενημέρωσης, χωρίς αντίθετες και αντιδραστικές φωνές. Οι λαοί διαλέγουν (μέσα από συγκεκριμένες επιλογές) τις κυβερνήσεις που θα τους κυβερνήσουν και οι κυβερνήσεις με τη σειρά τους διαλέγουν τον τρόπο με τον οποίο θα τους χειραγωγήσουν και τρομοκρατήσουν με τον καλύτερο τρόπο έτσι ώστε να συνεχίσουν να τους εκλέγουν στο διηνεκές.

Ο Απ.Μπαρμπαγιάννης συμφωνεί πάντα με όσα λέει ο Τσολιάς;

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης σε αντίθεση με τον συνάδελφο Κλαρκ Κέντ, δεν είναι μια διχασμένη προσωπικότητα. Σε κάθε περίπτωση ο Τσολιάς είναι ένας σατιρικός χαρακτήρας που ενδεχομένως όποτε χρειαστεί θα θυσιάσει την ακεραιότητα του για να καταδείξει ή να καυτηριάσει κάτι που τον απασχολεί και είναι άξιο σχολιασμού.

Υπάρχει χώρος για ελεύθερη σάτιρα στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχει καν χώρος για σάτιρα και συζητούμε για την ελευθερία της κιόλας; Περιττό.

Αν σας έλεγα να μου περιγράψετε την Ελλάδα του σήμερα μέσα από λίγες λέξεις, ποιες θα επιλέγατε;

Η Ελλάδα του σήμερα, δηλαδή η Ελλάδα του γόνου του Μητσοτάκη, είναι μια Ελλάδα που βασιλεύουν οι μαυραγορίτες της Κατοχής, οι δοσίλογοι της Χούντας, οι ρουφιάνοι, οι μαφιόζοι και τα μπότοξ.

*«Πίτσες Μπλε», στο Μύλος Club, 22 Φεβρουαρίου

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ