Απόλυτα επιτυχημένη η 83η ΔΕΘ - Karfitsa.gr
Κοινωνία

Απόλυτα επιτυχημένη η 83η ΔΕΘ

Καθώς αρχίζει το τελευταίο Σαββατοκύριακο της λειτουργίας της 83ης Διεθνούς Έκθεσης, καλό θα είναι να κάνουμε μια πρώτη αποτίμηση.

Η 83η ΔΕΘ είναι το μεγαλύτερο οικονομικό και πολιτικό γεγονός στα Βαλκάνια. Δεν είναι υπερβολή. Είναι η πραγματικότητα.

Η απήχησή της τόσο σε επισκεψιμότητα όσο και σε εμπορικές πράξεις και συμφωνίες είναι εμφανής. Χιλιάδες επισκεπτών συρρέουν στους χώρους της. Επισκέπτονται τα ασφυκτικά γεμάτα περίπτερα, με τα κάθε λογής εκθέματα, από διάφορες χώρες.

Η Διεθνής Έκθεση είναι – κυριολεκτικά- μια πόλη μέσα στην πόλη.

Δίνει ζωή, κίνηση και ελπίδα, ότι η κρίση ξεπερνιέται ή τουλάχιστον, αντιμετωπίζεται με έξυπνο τρόπο και με όπλο την επιμονή και την υπομονή του Έλληνα.

Ούτε τα επεισόδια, που συνήθως σημειώνονται το πρώτο Σάββατο της λειτουργίας της, μπορούν να σταματήσουν την επιτυχημένη πορεία της.

Πολλοί αναφέρονται στο ψευδοδίλημμα, αν πρέπει να επισκέπτεται την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός και η πολιτική ηγεσία. Οι περισσότεροι, με αφορμή τα επεισόδια, το γεγονός ότι «νεκρώνει» το ιστορικό κέντρο της πόλης και δημιουργείται διαφορετική εικόνα για την πόλη.

Είναι δυνατόν, όλοι να ομολογούν ότι η ετήσια διοργάνωση της ΔΕΘ είναι το μεγαλύτερο οικονομικό γεγονός στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και την ίδια ώρα, όλοι , να υποστηρίζουν ότι ο μόνος που δεν πρέπει να έρχεται σ΄αυτό το γεγονός, είναι ο πρωθυπουργός της χώρας;

Είναι δυνατόν όλοι να υποστηρίζουν, ότι η ΔΕΘ είναι «η ατμομηχανή της εξωστρέφειας της οικονομίας» ταυτόχρονα να δηλώνουν, ότι «οι πολιτικοί δεν πρέπει να την επισκέπτονται»;

Σαφώς και ο δήμαρχος της πόλης πρέπει να έχει άποψη. Να τη διατυπώνει και να την υποστηρίζει με επιχειρήματα. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να υποβαθμίζει το μεγαλύτερο γεγονός της πόλης του.

Ας ευχηθούμε, του χρόνου, η 84η ΔΕΘ, που θα έχει ως τιμώμενη χώρα την Ινδία, να είναι πολύ πιο πετυχημένη από τη φετινή. Χωρίς επεισόδια, σπρέι πιπεριού, τραυματισμούς και συλλήψεις.

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ