Από σήμερα αιτήσεις για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στο δήμο Βόλβης - Karfitsa.gr
Ειδήσεις Θεσσαλονίκη Κοινωνία Ροή

Από σήμερα αιτήσεις για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στο δήμο Βόλβης

Με σύνθημα: «Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν», προσφέρονται δωρεάν εξετάσεις μαστού στον δήμο Βόλβης. Ο μαστογραφικός έλεγχος, γίνεται μέσω της κινητής μονάδας μαστογράφου, στο πλαίσιο σχετικού προγράμματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, με τη στήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλβης, οι επόμενες εξετάσεις θα γίνουν την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018, στη Νέα Απολλωνία (πλησίον του παλαιού Δημαρχείου). Επισημαίνεται ότι οι εξετάσεις θα είναι προγραμματισμένες με ραντεβού, για περίπου 50 γυναίκες. Οι ενδιαφερόμενες για τον έλεγχο μπορούν από σήμερα, 5 Νοεμβρίου, να επικοινωνούν τηλεφωνικά με το Περιφερειακό Ιατρείο Ν. Απολλωνίας και να κλείνουν ραντεβού, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας (τηλέφωνο: (23930) 41209. Οι ώρες επικοινωνίας είναι από τις 09.00 έως τις 14.00.

Οι προϋποθέσεις για τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο:

α)Οι γυναίκες να είναι από 40 έως 70 ετών, β) να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, γ) να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, δ) να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).

Ο Δήμος Βόλβης τονίζει ότι ο μαστογραφικός έλεγχος δεν προσφέρεται σε γυναίκες, που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη, για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου, το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου, εκατό γυναίκες εξετάστηκαν στην Αρέθουσα και τη Νέα Μάδυτο.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ