Από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τα αναδρομικά - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Από σήμερα η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τα αναδρομικά

Ηλεκτρονικά θα γίνονται δεκτές από τον ΕΦΚΑ, από σήμερα Δευτέρα οι αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά από περικοπές σε κύριες και επικουρική.

Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του φορέα, διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντας τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης.

Οι συνταξιούχοι θα πρέπει να μπαίνουν στην ιστοσελίδα www.efka.gov.gr και να πηγαίνουν στην κατηγορία “Υπηρεσίες προς συνταξιούχους”. Εκεί θα κάνουν την επιλογή “Ηλεκτρονική Αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη”. Αφού επιλέξουν το παραπάνω κείμενο θα παραπέμψει στην σελίδα όπου θα κλικάρουν πάνω στη λέξη taxisnet, το σύστημα θα ζητήσει τους κωδικούς τους και πατούν “Εξουσιοδότηση” για να συνεχίσει το σύστημα τη διαδικασία.

Στη συνέχεια συμπληρώνουν το ΑΦΜ και το ΑΦΚΑ. Στο πλαίσιο “κωδικός οπτικής επιβεβαίωσης” πρέπει να γράψουν τα γράμματα και τους αριθμούς που βλέπουν δεξιά.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ