Από τις Βρυξέλλες στη Χαλκιδική με αέρα ευρωπαϊκό - Karfitsa.gr
Παραπολιτικά

Από τις Βρυξέλλες στη Χαλκιδική με αέρα ευρωπαϊκό

Με τις βαλίτσες τους γεμάτες εμπειρίες επέστρεψαν από τις Βρυξέλλες στη Χαλκιδική οι δήμαρχοι Κασσάνδρας και Αριστοτέλη, Αναστασία Χαλκιά και Στέλιος Βαλιάνος, που επισκέφτηκαν την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για την ετήσια διοργάνωση «Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έγινε πρωτίστως για τους νέους αιρετούς αυτοδιοικητικούς.

Στις θεματικές της διοργάνωσης συμμετείχαν πάνω από 600 εισηγητές, ενώ οι συμμετοχές από όλη την Ευρώπη ξεπέρασαν τις 6.000. Αντικείμενό τους αποτέλεσαν οι καλές πρακτικές σε θέματα διοίκησης και ανάπτυξης, τα οικονομικά μεγέθη που συνδέουν την Ευρώπη με την τοπική διοίκηση, αλλά και επίκαιρα ζητήματα όπως περιβάλλον και μεταναστευτικό.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τη δήμαρχο Κασσάνδρας και το δήμαρχο Αριστοτέλη, με τους οποίους για την Ευρωπαϊκή Προοπτική των δύο δήμων. Ο κ. Σχοινάς επιβεβαίωσε το διαρκές ενδιαφέρον του για την ιδιαίτερη πατρίδα του Χαλκιδική.

Στ. Βαλιάνος: Κινητικότητα προς τα κέντρα αποφάσεων

«Αξιοποιούμε κάθε συμμαχία για την προσφορά μας στον τόπο μας», τόνισε ο Στέλιος Βαλιάνος υπογραμμίζοντας «την προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για να αλλάξουμε τον δήμο». Ο δήμαρχος Αριστοτέλη διαμήνυσε ότι «αξιοποιεί κάθε δυνατότητα πρόσβασης στην τεχνογνωσία, στους πόρους και στις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μπορούν να ενισχύσουν και να πολλαπλασιάσουν τις δικές μας δυνατότητες αποτελεσματικής προσφοράς στον τόπο. Σύντομα οι συμπολίτες μας θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν έμπρακτα, τους “καρπούς” αυτής της κινητικότητας που έχουμε αναπτύξει προς κάθε κατεύθυνση και στα κέντρα αποφάσεων, είτε των Βρυξελλών, είτε της Αθήνας».

Α. Χαλκιά: Προτεραιότητα η ευρωπαϊκή προοπτική της Κασσάνδρας

Η δήμαρχος Κασσάνδρας έθεσε στον Μαργαρίτη Σχοινά θέματα που αφορούν  σε παρεμβάσεις και έργα στον δήμο, αλλά και την Ευρωπαϊκή προοπτική της Κασσάνδρας.

Οι δύο δήμαρχοι που επισκέφτηκαν τις Βρυξέλλες προσκεκλημένοι της Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, συναντήθηκαν μαζί και έλαβαν δεσμεύσεις ότι θα είναι αρωγός στην υλοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. «Εκτιμούμε ότι θα καταφέρουμε να αναλάβουμε την υλοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για την αναβάθμιση του τόπου μας», υπογράμμισε η κ. Χαλκιά.

Οι δύο δήμαρχοι κατά την πορεία εργασιών του προγράμματος συναντήθηκαν με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης της Ελλάδας και αντάλλαξαν απόψεις για τα εχέγγυα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προοπτική μιας ενιαίας Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων» αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους, καθώς είναι μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της ΕΕ για τη συνοχή, χάρη στην οποία, οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των περιφερειών και των δήμων στη χάραξη πολιτικών της ΕΕ.

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ