Από τον επόμενο μήνα η ενεργειακή αναβάθμιση των πανεπιστημίων - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Κοινωνία

Από τον επόμενο μήνα η ενεργειακή αναβάθμιση των πανεπιστημίων

Στις 10 Απριλίου ξεκινάει η νέα δράση χρηματοδότησης ενεργειακής αναβάθμισης των κτηρίων ΑΕΙ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας Στάθη Γιαννακίδη στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη» του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη.

Σε σημερινή ανάρτηση του υφυπουργού στο Facebook αναφέρει ότι η σχετική προκήρυξη έχει τίτλο «Δράσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης και Εξοικονόμησης Ενέργειας και Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Φοιτητικές εστίες και εγκαταστάσεις Τεχνολογικών Φορέων του Υπουργείου Παιδείας». Η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 9.000.000 ευρώ, ωστόσο δύνανται να ενταχθούν πράξεις έως 40.000.000 ευρώ.

Η δράση απευθύνεται σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τεχνολογικούς φορείς του υπουργείου Παιδείας και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης. Η σχετική πρόσκληση ανοίγει στις 10 Απριλίου 2019.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται χρηματοδότηση για την αντικατάσταση συμβατικών οχημάτων μετακίνησης με αντίστοιχα ηλεκτρικά, καθώς και για την εγκατάσταση μικρού δικτύου ηλεκτρικών ποδηλάτων ενώ πέρα από την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, στις προτάσεις μπορούν, επίσης, να περιληφθούν παρεμβάσεις για τη βελτίωση του ενεργειακού προφίλ των εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων, καθώς και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να συμπεριλάβουν στις αιτήσεις τους τη χρηματοδότηση και συμβουλευτικών υπηρεσιών, εφόσον τεκμηριώνεται ότι λόγω αντικειμένου δεν μπορούν να τις υλοποιήσει οι ίδιοι.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ