Αριστοτέλους: Σε δίκη το κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Αριστοτέλους: Σε δίκη το κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων

Του Κώστα Καντούρη

 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται να καθίσουν τα μέλη των πωλητών λαθραίων τσιγάρων της Αριστοτέλους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μετανάστες από το Πακιστάν. Είχαν συλληφθεί ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της ασφάλειας ειδικά ύστερα από περιστατικά συμπλοκών τόσο μεταξύ τους για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου, είτε με καταστηματάρχες της περιοχής.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος κατά περίπτωση 55 άτομα, οι περισσότεροι μετανάστες από το Πακιστάν. Μεταξύ αυτών παραπέμπονται σε δίκη τα φερόμενα αρχηγικά στελέχη του κυκλώματος διακίνησης. Ένας εξ αυτών πάντως ήδη ολοκλήρωσε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης και εκτίει την ποινή που του είχε επιβληθεί από την αρχή της ανακριτικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το βούλευμα οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι από τις αρχές του 2016 μέχρι και τον Ιούνιο του 2019 μετέφεραν από παράνομες αποθήκες λαθραία τσιγάρα που παρέδιδαν σε ομοεθνείς τους, οι οποίοι δρούσαν είτε ως πωλητές είτε ως τσιλιαδόροι για τον έλεγχο της αστυνομίας. Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται οι ποσότητες που κατασχέθηκαν στο διάστημα από το Νοέμβριου του 2018 μέχρι τον Απρίλιο του 2019 και συγκεκριμένα 94.000 πακέτα και επιπλέον 1.200 χαρτοκιβώτια με τους διαφυγόντες δασμούς να ξεπερνούν τις 400.000 ευρώ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ