Αρνητική η ΝΔ στο debate με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Αρνητική η ΝΔ στο debate με θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών

Απορρίπτει τελικά η Νέα Δημοκρατία την πρόταση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή τηλεμαχίας (debate) με αντικείμενο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Με ανακοίνωσή της, αντιπροτείνει την άμεση προκήρυξη εκλογών, για την πραγματοποίηση του debate στο πλαίσιο της εκλογικής αναμέτρησης.

«Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους» απαντά η Νέα Δημοκρατία στον πρωθυπουργό.

«Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη Bουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί» διαμηνύει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος», συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα”, προσθέτει η Πειραιώς. Όπως τονίζει, ο πρωθυπουργός «από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του».

«Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του» επισημαίνει η μείζων αντιπολίτευση.

Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνει πως «αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Η δε βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σε υστερόγραφό της, η ΝΔ προσθέτει δηκτικά ότι «επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ