Αρχίζει το ματς για προσφυγόπουλα και ένστολους - Karfitsa.gr
Karfitsomata Αθλητισμός Κοινωνία

Αρχίζει το ματς για προσφυγόπουλα και ένστολους

Το Football Club ARSIS είναι η ποδοσφαιρική ομάδα που συγκροτήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 2018 από προσφυγόπουλα. Πρόκειται για ασυνόδευτους ανήλικους έφηβους και νεαρούς ενήλικες που διαμένουν σε ξενώνες και σε κοινωνικά διαμερίσματα της ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Σκοπός της ποδοσφαιρικής ομάδας είναι η ενδυνάμωση της κοινωνικής ένταξης  μέσω του αθλητισμού και η προώθηση της κοινωνικής δραστηριότητας μειονεκτούντων παιδιών και νέων. Χρηματοδότης του εγχειρήματος είναι το PIER program- Protection, Integration, Education for Refugees (https://www.pier-program.com/), αρωγός το Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδος (https://gr.boell.org/el), ενώ υποστηρικτής της προσπάθειας είναι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (http://www.ekth.gr)

Το Football Club ARSIS ετοιμάζεται να δώσει τον τρίτο αγώνα του την Παρασκευή 20 Απριλίου, έναν μόλις μήνα μετά τη σύστασή του. Τα προσφυγόπουλα της ΑΡΣΙΣ θα αντιμετωπίσουν την Atlas FC, την ομάδα ποδοσφαίρου που αποτελείται από κληρωτούς και αξιωματικούς στρατιωτικών μονάδων της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο Planet fc (περιοχή αεροδρομίου, https://www.google.gr/maps/place/Planet+F.C), στις 8.15 το βράδυ.

Στους δύο προηγούμενους αγώνες του 2ου γύρου του πρωταθλήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το Football Club ARSIS είχε βρεθεί αντιμέτωπo με τις ποδοσφαιρικές ομάδες των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και των ΕΛΠΕ, ενώ τον Μάιο (8/5) θα αγωνιστεί με την ομάδα του προσωπικού του ΙΚΑ.

Σχολιάστε

Polls

Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο στον δήμο Δέλτα;

Loading ... Loading ...

 

 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ