Αρχαιοελληνικά έργα σε έκθεση στη Μασσαλία - Karfitsa.gr
Uncategorized

Αρχαιοελληνικά έργα σε έκθεση στη Μασσαλία

Από τις μεγάλες πόλεις του χθες στους ανθρώπους του σήμερα», που θα διεξαχθεί στη Μασσαλία στο πλαίσιο της ανακήρυξης της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2013, θα συμμετάσχει και η Ελλάδα με έξι αρχαία έργα κι ένα εκμαγείο.

Πρόκειται για τέσσερα όστρακα οστρακισμού του 5ου αι. π.Χ., δύο χάλκινες δικαστικές ψήφους του 4ου αι. π.Χ. κι ένα εκμαγείο τμήματος κληρωτηρίου, όλα από το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς, τα οποία θα «ταξιδέψουν» στη γαλλική πόλη και με τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Η έκθεση, που θα διαρκέσει από 12 Ιανουαρίου ως 18 Ιουνίου 2013, έχει σκοπό να αναδείξει τις ναυτικές σχέσεις μεταξύ των μεσογειακών πολιτισμών, ενώ σημείο – κλειδί της αποτελεί ένας επινοημένος σύγχρονος Οδυσσέας, ο οποίος ταξιδεύει σε διάφορα λιμάνια, όσα και οι ενότητες. Μέσα από τα αντικείμενα, που θα εκτεθούν, θα παρουσιαστούν τα λιμάνια – σταθμοί σε μια συγκεκριμένη ιστορική περίοδο και ταυτόχρονα ένα θεματικό βίντεο θα προβάλλει τη σύγχρονη ζωή στην αντίστοιχη πόλη.

Πηγή: Η Ναυτεμπορική 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ