«Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά με βαρυχειμωνιά» - Karfitsa.gr
Slider Άρθρα

«Αρχιμηνιά και αρχιχρονιά με βαρυχειμωνιά»

Θα μπορούσαν να ψάλλουν τα παιδιά, αλλά είμαστε και στην καρδιά του χειμώνα και όλα φυσιολογικά θα μπορούσαν να πούνε οι πιο παλιοί…! Μας ήρθε στην αρχή ο «Ραφαήλ», ακολούθησε η «Σοφία» και κατέφθασε και ο «Τηλέμαχος» και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες θα ομαλοποιηθούν στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Του ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΚΟΛΑΚΗ*

Δυο χρόνια πέρασαν από τις αρχές του 2017, όταν μας είχε κάνει επίσκεψη τότε η «Αριάδνη» και όλοι θυμόμαστε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τότε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε όλους τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας και σε όλα τα δίκτυα…! Όλοι ανέφεραν τότε ότι αντίστοιχες καιρικές συνθήκες είχε η χώρα μας πριν από 50 χρόνια….! Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, πραγματοποίησε μετά τα γεγονότα της εποχής εκείνης και ανοικτή ημερίδα απολογισμού και ενημέρωσης με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων για μια καλύτερη μελλοντική προετοιμασία όλων μας.

Σήμερα το ερώτημα είναι αν το πάθημα της «Αριάδνης» έγινε μάθημα στους διοικούντες….

Τα προβλήματα στη Β. Ελλάδα παρουσιάστηκαν κυρίως το Σάββατο το πρωί, μια μέρα αργίας για τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά όλο τον κόσμο γενικά ενημερωμένο για το τι θα είχε να αντιμετωπίσει το Σαββατοκύριακο.

Η Πολιτική Προστασία για μια ακόμη φορά θα έδινε εξετάσεις…

Να διευκρινίσω ότι όλοι μας είμαστε γρανάζι της Πολιτικής Προστασίας και από τη λειτουργία μας εξαρτάται και το αποτέλεσμα!

Στόχος πάντα «η μείωση των δυσμενών επιπτώσεων»!

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει και έντυπο με οδηγίες αυτοπροστασίας και το σχεδιασμό του για όλες τις καταστροφές, που σε ηλεκτρονική μορφή υπάρχει και στο διαδίκτυο, με πίνακες που μεταξύ άλλων ενημέρωνε και για τους χώρους εναπόθεσης αλατιού σε όλες τις γειτονιές, αλάτι που μοίραζαν αυτές τις ημέρες οι δημοτικοί υπάλληλοι.

Τα προβλήματα όμως δεν έλειψαν…

Όμως σχετικά γρήγορα αποκαταστάθηκαν οι βασικές λειτουργίες….

Απολογισμός θα πρέπει να γίνει αναλυτικός μετά το πέρας των φαινομένων, για ακόμη καλύτερο σχεδιασμό και αντιμετώπιση.

Νομίζω ότι όλοι θα θυμόμαστε τη «Σοφία», από την πτήση Λονδίνο – Θεσσαλονίκη, της αεροπορικής εταιρίας Ryanair, που προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας (!!!!)  λόγω αδυναμίας του αεροδρομίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και τη μεταφορά των επιβατών με λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη…!!! Διαχείριση κρίσης…!!!

Καλή χρονιά!!!

Ο  Κ. ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ είναι πρώην διευθυντής Πολιτικής Προστασίας

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ