«Ασκητική του Βλέμματος»: Η έκθεση που παρουσιάζει 60 πορτρέτα που δημιουργήθηκαν σε δυο μήνες - Karfitsa.gr
Κοσμικά

«Ασκητική του Βλέμματος»: Η έκθεση που παρουσιάζει 60 πορτρέτα που δημιουργήθηκαν σε δυο μήνες

Τα εξήντα πορτρέτα που φιλοτέχνησε ο Κωνσταντίνος Κερεστετζής στην Chalkos Gallery αποκαλύφθηκαν στο κοινό την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

Ο καλλιτέχνης ζωγράφισε τα πορτρέτα ανθρώπων της Θεσσαλονίκης τους δυο τελευταίος μήνες μέσα στην γκαλερί έχοντας σαν κύριο άξονα το πορτραίτο με λάδι, βρέθηκα αντιμέτωπος με πάρα πολλά και σημαντικά ζητήματα. Αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί η έκθεση με τίτλο «Ασκητική του Βλέμματος».

«Τα πορτραίτα που προέκυψαν είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματά. Τι βλέπω σε ένα πρόσωπο και τι κάνω κατά την ζωγραφική διαδικασία για να μπορέσω να μεταφέρω την αίσθηση μου στον καμβά δηλαδή το βασικό και μόνιμο ερώτημα με το οποίο έρχεται κάθε άνθρωπος που προσπαθεί να ζωγραφίσει την φύση», αναφέρει στο σημείωμα του ο κ.Κερεστετζής.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι: «με τις απλές προσπάθειες δεν είναι δυνατό να ξεπεράσεις τα όρια σου και να ανοιχτείς σε νέες ποιότητες, σε λεπτότερες και ανώτερες καταστάσεις. Αυτό επιτυγχάνετε μόνο με την υπερπροσπάθεια και η εργασία μου μέσα στην γκαλερί Χαλκός ήταν μια τέτοια. Κατάλαβα ότι η ζωγραφική έρευνα μέσα μου παραμένει τόσο ζωντανή, ώστε να ξεχάσω το εμπορικό και οικονομικό σκέλος και να αφοσιωθώ πλήρως σε αυτήν. Κατάλαβα ότι αν δεν είχα την κατανόηση και την υποστήριξη της Chalkos Gallery δηλαδή του κυρίου Κώστα Παρχαρίδη, αυτό που έγινε θα ήταν αδύνατο να συμβεί μέσα σε αρνητικές ή συμβατικές συνθήκες μιας γκαλερί . Ο τίτλος της έκθεσης “Η ασκητική του βλέμματος” είναι άλλωστε τόσο πετυχημένος που δεν θα μπορούσε να ήταν κανένας άλλος τον οποίο τον οφείλω στον επιμελητή της έκθεσης Γιώργο Μυλωνά».

Στην αποκάλυψη και παρουσίαση των πορτρέτων στην Chalkos Gallery βρέθηκε πλήθος κόσμου, τόσο των ανθρώπων που αποτυπώνονται σε αυτά, όσο φιλότεχνων πολιτών της Θεσσαλονίκης.

INFO

Διάρκεια έκθεσης: 22/2 με 2/3

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευη 12:00 – 15:00, Σάββατο 11:00 – 15:00

Δείτε στιγμές από την εκδήλωση:

 

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ