Αστυνομικοί: Σε καραντίνα από κορωνοϊό και εκτελούν υπηρεσία - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Αστυνομικοί: Σε καραντίνα από κορωνοϊό και εκτελούν υπηρεσία

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού σε αστυνομικούς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, κρούουν τα μέλη της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Καταγγέλλουν ότι προϊστάμενοι υπηρεσιών αγνοούν τα πρωτόκολλα για την καραντίνα των αστυνομικών, ενώ από την άλλη επισημαίνουν πως ο ΕΟΔΥ παρά τις εκκλήσεις των διοικήσεων δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματα για μαζική διεξαγωγή τεστ.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων παρ’ ότι είναι πολλοί οι συνάδελφοί τους που νοσούν και ακόμη περισσότεροι αυτοί που έχουν τεθεί σε καραντίνα, δεν δίδεται ιδιαίτερη προσοχή για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. «Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την προστασία των συναδέλφων μας. Οι αστυνομικοί, ακόμα κι αν προέρχονται από Υπηρεσίες που έχουν κρούσματα, συνεχίζουν να έρχονται καθημερινά σε επαφή με αμέτρητους συμπολίτες τους, ενώ παράλληλα πολλοί εξ αυτών απασχολούνται σε φυλάξεις κρατουμένων ασθενών σε νοσοκομεία και στις ειδικές πτέρυγες αυτών», σημειώνεται.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αναφέρεται ότι τρεις αστυνομικοί οι οποίοι μετήγαγαν κρατούμενο που επιβεβαιώθηκε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό, την ίδια μέρα μπήκαν σε καραντίνα, στη συνέχεια βγήκαν για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της υπηρεσίας και στο τέλος ξαναμπήκαν σε καραντίνα. Η ένωση αστυνομικών υπαλλήλων ζητεί να γίνουν αυξημένα τεστ στο αστυνομικό προσωπικό και διατυπώνονται έντονες διαμαρτυρίες για τη στάση του ΕΟΔΥ. «Ένα ακόμα μεγάλο πλήγμα είναι η παντελής απουσία του ΕΟΔΥ, τα κλιμάκια του οποίου δεν μεταβαίνουν στις Υπηρεσίες που έχουν κρούσματα παρά τις εκκλήσεις των διοικούντων», σημειώνεται και αναφέρονται συγκεκριμένα παραδείγματα. Ότι δεν έγιναν τεστ σε υπηρεσία με τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ούτε σε τμήμα το οποίο είχε αστυνομικούς που ήταν θετικοί στον ιό και αποτελεί σημείο μεγάλης προσέλευσης για πολίτες και αστυνομικούς. «Η διαπιστωθείσα άτυπη εξαίρεση της Ελληνικής Αστυνομίας από την ατζέντα του ΕΟΔΥ γεννά μεγάλα ερωτήματα, ιδίως όταν η ανταπόκρισή του σε κάθε άλλη δημόσια υπηρεσία ή κοινωνική δομή με ενεργά κρούσματα είναι άμεση», αναφέρεται.

Τα μέλη της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων προτείνουν μάλιστα την εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. για τη διενέργεια τεστ, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

 

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ