Ασφάλεια αυτοκινήτου: Οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις! - Karfitsa.gr
Κοινωνία Ροή

Ασφάλεια αυτοκινήτου: Οι παγίδες που πρέπει να αποφύγεις!

Η ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να κρύβει παγίδες που να σε οδηγήσουν να πληρώσεις πολλά ή να μην πάρεις τις καλύψεις που χρειάζεσαι. Μάθε να τις αποφεύγεις.

Σίγουρα δεν αρέσει σε κανέναν να καταλαβαίνει πως έκανε μία αγορά που δεν είναι και η καλύτερη. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει γιατί απλά δεν αφιερώθηκε χρόνος για μελέτη μίας προσφοράς.

Για να μην την πατήσεις κι εσύ με την ασφάλεια αυτοκινήτου, δες τις λεπτομέρειες που πρέπει να προσέχεις:

Μην μένεις στις υπάρχουσες καλύψεις

Η ασφάλεια αυτοκινήτου περιλαμβάνει μία σειρά από βασικές και πρόσθετες καλύψεις. Κάποιες εταιρείες ισχυρίζονται πως προσφέρουν πλήρη πακέτα, όμως ακόμα παραμένουν καλύψεις που μπορείς να προσθέσεις. Διάβασε πολύ προσεκτικά τι είναι αυτά τα «πλήρη συμβόλαια» και δες αν τελικά αξίζουν.

Μήπως βγαίνει πολύ ακριβή;

Η κάθε εταιρεία εκτιμά διαφορετικά τις ασφάλειες αυτοκινήτου και τις εκάστοτε καλύψεις. Εσύ οφείλεις να διαμορφώνεις ένα συμβόλαιο και να βλέπεις το τελικό κόστους του. Είναι καλύτερο να πάρεις μία ασφάλεια αυτοκινήτου που είναι από άλλη εταιρεία αλλά σου παρέχει περισσότερα, παρά να μείνεις σε κάποια ακριβή που ισχυρίζεται πως είναι η πιο «οικονομική» όμως τελικά δεν ισχύει στην τελική τιμή.

Μην αγνοείς τα δώρα

Ένα δώρο όπως εκπτώσεις σε services και ανταλλακτικά ή κάρτα υγείας, είναι μία σημαντική οικονομική βοήθεια. Μην βλέπεις αποκλειστικά την ασφάλεια αυτοκινήτου σαν προϊόν, αλλά σαν ολοκληρωμένη εμπειρία. Θα δεις πως κάποιες εταιρείες προσφέρουν ουσιαστικά και πολύ χρήσιμα δώρα και αξίζει να τις εμπιστευτείς.

Δες τις αποζημιώσεις

Το βασικότερο για να μην πέφτεις σε παγίδες είναι να κάνεις έρευνα αγοράς και να μελετάς τις αποζημιώσεις. Η κάθε εταιρεία ορίζει διαφορετικά ποσά στα συμβόλαια ασφάλειας αυτοκινήτου για τις εκάστοτε περιπτώσεις. Εσύ αυτό που θες είναι τα υψηλότερα ποσά τα οποία ουσιαστικά σε βοηθούν να αποκαταστήσεις καλύτερα και ευκολότερα οποιαδήποτε ζημιά.

Νομική προστασία, οδική βοήθεια και κάλυψη από ανασφάλιστο

Μην τολμήσεις να μην προσθέσεις αυτές τις τρεις καλύψεις στην ασφάλεια αυτοκινήτου σου. Η νομική προστασία εξασφαλίζει πως δεν θα πληρώσεις νομικά έξοδα λόγω ενός δικομανή οδηγού, η οδική βοήθεια πως δεν θα μείνεις στη μέση του πουθενά χωρίς βοήθεια και πως θα πρέπει να πληρώσεις εξωφρενικά ποσά όταν βρεθείς σε ανάγκη και η κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα πως θα πάρεις τα χρήματα σου σε οποιοδήποτε ατύχημα, χωρίς να κυνηγάς τον άλλο οδηγό.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ