Ασφάλιση περιουσίας κατά παντός κινδύνου: τελικά ποιος φταίει; - Karfitsa.gr
Άρθρα

Ασφάλιση περιουσίας κατά παντός κινδύνου: τελικά ποιος φταίει;

Γράφει ο Λεωνίδας Ντόβας, εξειδικευμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ζωής και Αποταμίευσης με MSc στην Διοίκηση Υπηρεσιών καθώς και Ι.R.M.A SPECIALIST

Αγαπητοί φίλοι μου μετά και το πέρασμα του «Ιανού» αυτών των ακραίων καιρικών φαινομένων, αναρωτιόμουν τι τελικά φταίει στην πανέμορφη κατά τα άλλα Ελλάδα μας, και συμβαίνουν τέτοιες ατυχίες. Μάνδρα, Μάτι, Εύβοια, Κρήτη, Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Χαλκιδική , Πελοπόννησος και πολλά άλλα μέρη που θα πληγούν ίσως και αύριο σε μια νέα κακοκαιρία, σε ένα νέο καιρικό φαινόμενο, σε μια νέα πυρκαγιά ή σεισμό.

Είναι απορίας άξιον με πόση ελαφρότητα αντιμετωπίζουμε την πρόληψη, απορρίπτουμε την σωστή δημιουργική σκέψη και δεν εκμεταλλευόμαστε τον πανέξυπνο τρόπο μέσω της ασφάλισης, να διαφυλάξουμε την περιουσία μας σε όλα αυτά τα καθόλα πλέον πιθανά ενδεχόμενα που συμβαίνουν αρκετά συχνά.

Μετά από κάθε ζημία οι περισσότεροι ψάχνουν για θύματα, για ελπίδα, για αποζημιώσεις από το κράτος και άμεσα φυσικά. Στην Χαλκιδική το 2019 στον τυφώνα οι πληγέντες ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί οικονομικά πλήρως για πολλούς λόγους που δεν είναι της παρούσης και ήδη πέρασε το καλοκαίρι του 2020 με κορονοιό.

Ας κλείσουμε τα μάτια μας και ας ονειρευτούμε λοιπόν τι θα γινόταν αν είχαμε έναν κορυφαίο συνεργάτη Ασφαλιστικό σύμβουλο όπου θα είχαμε συζητήσει ενδελεχώς ότι μας φοβίζει και προβληματίζει. Θα είχαμε συμφωνήσει να έχουμε πλήρη κάλυψη για όλα τα παραπάνω με το ανάλογο μικρό ασφάλιστρο και θα κοιμόμασταν ήσυχοι κάθε βράδυ. Θα είχαμε ασφαλίσει την περιουσία μας κατά παντός κινδύνου φωτιάς , πλημμύρας , φυσικών φαινομένων, κλοπής και πολλών άλλων καλύψεων και δεν θα μας ένοιαζε αν ποτέ είμαστε οι άτυχοι που θα πληγούν από κάποια θεομηνία ή οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Είναι, εν έτη 2020, τραγικό να μην έχουμε αλλάξει ακόμα νοοτροπία και αντίληψη και να περιμένουμε από το κράτος να κάνει τα αυτονόητα, όταν εμείς δεν έχουμε κάνει τίποτα να προστατεύσουμε την περιουσία μας που με τόσο κόπο και ιδρώτα δημιουργήσαμε.

Αλήθεια αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί όλες οι μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως είναι ασφαλισμένες για τις διαδικασίες τους, την περιουσία τους, το προσωπικό τους κτλ; Επίσης όλοι οι διάσημοι παγκοσμίως σε οποιονδήποτε τομέα οικονομικό-πολιτικό-κοινωνικό κτλ έχουν πάνω από τρία με τέσσερα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Πιστέψτε με δεν είναι γιατί είναι πλούσιοι όπως πολλοί θα φανταστήκατε. Απλά υπάρχει η ευθιξία, η παιδεία, η ασφαλιστική συνείδηση και η ατομική ευθύνη ότι δηλαδή έχουν με κόπο δημιουργήσει να μην το αφήνουν στην τύχη.

Άλλωστε οι αρχαίοι μας και ειδικά ο Αισχύλος το έλεγε ότι σοφός είναι ο γνωρίζων Χρήσιμα. Και στην σημερινή μας εποχή σοφός είναι αυτός που έχει κορυφαίο ασφαλιστικό σύμβουλο για συνεργάτη για να γνωρίζει πάντα τα χρήσιμα και τις λύσεις που προστατεύουν τόσο την περιουσία τους όσο και την ζωή τους.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ