«Ασφάλιση υγείας: Είναι άραγε ότι πιο πολύτιμο έχουμε;» - Karfitsa.gr
Άρθρα

«Ασφάλιση υγείας: Είναι άραγε ότι πιο πολύτιμο έχουμε;»

Γράφει ο Λεωνίδας Ντόβας είναι εξειδικευμένος Ασφαλιστικός Σύμβουλος Ζωής- Υγείας και Αποταμίευσης με MSc στην Διοίκηση Υπηρεσιών καθώς και Ι.R.M.A SPECIALIST

Η υγεία είναι κατά την ταπεινή μας άποψη το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου. Οφείλουμε να την προστατεύουμε και να δρούμε με βάση την πρόληψη και όχι την θεραπεία. Όταν όμως η θεραπεία είναι αναπόφευκτη, ένα ιδιωτικό πρόγραμμα νοσηλείας, θα βοηθήσει να νοσηλευτούμε άμεσα και αξιοπρεπώς σε ιδιωτικό ή κρατικό νοσοκομείο.

Διανύουμε τον Μήνα Οκτώβριο που είναι μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου, την χειρότερη οικονομική χρονιά για τα δημόσια νοσοκομεία, τις μεγάλες περικοπές εδώ και δέκα συνεχόμενα έτη στον κλάδο της δημόσιας Υγείας με τα μνημόνια και πολλά άλλα αρνητικά δεδομένα.

Και όμως ο Έλληνας ακόμα αντιστέκεται! Ακόμα αδυνατεί να κοιταχτεί στον καθρέπτη και να αναλάβει την ευθύνη για την ίδια του την ζωή. Ακόμα περιμένει από το κράτος να αναλάβει δράση για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο. Αυτό αποδεικνύεται με πολλές έρευνες και ειδικά μία της καθημερινής όπου το 41% των Ελλήνων πληρώνει από την τσέπη του τις δαπάνες Υγείας.

Ενδεικτικά τα νοικοκυριά στην Ελλάδα άρχισαν μέσα στην κρίση και συγκεκριμένα από το 2012 και έπειτα να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για την υγειονομική τους περίθαλψη. Μάλιστα, το 2018 το 8,4% των συνολικών τους δαπανών κατευθύνθηκε για την υγειονομική τους περίθαλψη όταν το συγκεκριμένο ποσοστό ήταν μεταξύ του 6,8% και 7,1% το 2014 και το 2015.

Μερικά παραδείγματα είναι : Μία επέμβαση σκωληκοειδίτιδας ή ρινικού διαφράγματος ή μία νοσηλεία από ασθένειες όπως η λοιμώδης μονοπυρήνωση, ακόμα και ένα ορθοπεδικό πρόβλημα, όπως ένα σπασμένο χέρι είναι περιστατικά που μπορεί τελικά να απασχολήσουν νέους ανθρώπους. Για τέτοια απλά ζητήματα, οι περισσότεροι Έλληνες προτιμούν φυσικά το περιβάλλον ενός ιδιωτικού νοσοκομείου. Όμως, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν προνοήσει από νωρίς για ιδιωτική ασφάλιση υγείας, κάθε χρόνο πληρώνουν από την τσέπη τους στον γιατρό, το νοσοκομείο και για φαρμακευτική αγωγή περίπου 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ! (Πηγή: ΕΛΣΤΑΤ, Έρευνα Οικογενειακών Προϋπολογισμών 2016)

Πολλοί θα πουν και γιατί να πληρώνω ένα ιδιωτικό πρόγραμμα Υγείας αφού είμαι ήδη ασφαλισμένος. Θα σας αναφέρω μερικούς λόγους γιατί πρέπει να δράσσουμε προληπτικά και να έχουμε όλοι μας ένα ιδιωτικό πρόγραμμα Υγείας ανάλογα με την οικονομική μας δυνατότητα.

Το βασικότερο είναι ότι Θέλω να έχω τον καλύτερο γιατρό, στο καλύτερο και ιδανικότερο περιβάλλον (δωμάτιο μονόκλινο και κλινική) παγκοσμίως όπου επιθυμήσω να νοσηλευτώ λόγω εξειδικευμένου θέματος υγείας που μπορεί να έχω.

Θέλω να μπορώ να επιλέξω εξειδικευμένους τρόπους να γίνω καλά όπως για παράδειγμα αναίμακτες επεμβάσεις με τη χρήση της νέας τεχνολογίας όπως η Ρομποτική. Επιπλέον όταν εμφανιστεί ένα θέμα το οποίο είναι εκ γενετής φυσικά και θα μου το καλύψει η ασφαλιστική μου. Ταυτόχρονα δεν θα χρειάζεται να αγχώνομαι για αναμονές, που θα πάω και ποιον θα παρακαλέσω για το αυτονόητο. Είναι ασύλληπτο το αίσθημα να είσαι κυρίαρχος ψυχολογικά όταν συζητάς για το θέμα υγείας σου και γνωρίζουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (γιατροί και κλινικές) ότι θα αποζημιωθούν πλήρως. Όλοι θα είναι ικανοποιημένοι προτού γίνει καν η επέμβαση. Τεράστιο πλεονέκτημα.

Επίσης μπορώ να επιλέξω αν θα έχω διαγνωστικές εξετάσεις με 100% κάλυψη, αν θα έχω επείγοντα περιστατικά, αν θα χρειάζεται να κάνω μια γαστροσκόπηση ή κολονοσκόπηση. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και τα επίδομα Τοκετού για κάθε γέννα από 800€ έως 3.000€ για κάθε παιδί.

Συνοψίζοντας πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η Ασφάλιση Υγείας δεν είναι κάτι πολύπλοκο, ούτε κοστοβόρο. Υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις και συνδυασμοί. Το πιο πολύτιμο όμως είναι η επιλογή του Σωστού Ασφαλιστικού συμβούλου σας. Ο επαγγελματίας Ασφαλιστικός Σύμβουλος που θα είναι 24 ώρες δίπλα σας και θα σας οδηγεί σε πολύ ασφαλή μονοπάτια για την άμεση εξυπηρέτηση και αποζημίωση σας.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ασφαλιστική παιδεία πρέπει να καθιερωθεί στα σχολεία για να μπορέσουμε να δομήσουμε μια πιο ασφαλή κοινωνία και να εκπαιδεύσουμε τους νέους να ενημερώνονται ορθά και να αναλαμβάνουν προληπτικά μέσω της ασφάλισης να εξασφαλίζουν την Ζωή, Υγεία και Περιουσία τους.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα η αποστολή μας είναι να σας παρέχουμε εξατομικευμένη ασφάλιση μέσω πλήθους συνδυαστικών επιλογών που προσαρμόζονται στις πραγματικές οικονομικές ανάγκες και δυνατότητες του κάθε πολίτη. Μόνο με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται μια πλήρως ελεγχόμενη διαχείριση και ο περιορισμός του κόστους στις δαπάνες του πολίτη. Το όραμα μας λοιπόν, συνεχίζει να είναι αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Winston Churchill –

“Αν μπορούσα, θα έγραφα τη λέξη Ασφάλιση πάνω σε κάθε σπίτι και στο μέτωπο κάθε ανθρώπου”

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ