Αυστραλία: Το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων ετών με ακραίες συνέπειες - Karfitsa.gr
Διεθνή Επικαιρότητα

Αυστραλία: Το πιο ζεστό καλοκαίρι των τελευταίων ετών με ακραίες συνέπειες

Η Αυστραλία πέρασε το πιο ζεστό, καταγεγραμμένο της καλοκαίρι και οι προβλέψεις δεν προμηνύουν καλές ειδήσεις για το φθινόπωρο που ξεκινά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της χώρας.

«Έπειτα από τα ρεκόρ που καταρρίφθηκαν τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο κανείς δεν θα εκπλαγεί να μάθει ότι το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο ζεστό που έχει καταγραφεί», δήλωσε ο Άντριου Ουάτκινς υπεύθυνος για τις μακροπρόθεσμες προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Αυστραλίας.

Η μετεωρολογική υπηρεσία επεσήμανε ότι είναι ξεκάθαρο πως ο μέσος όρος των θερμοκρασιών ξεπέρασαν φέτος για πρώτη φορά κατά περισσότερο από δύο βαθμούς τον μέσο όρο.

Οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ λιγότερες από το κανονικό και η μετεωρολογική υπηρεσία δεν βλέπει να αλλάζει η κατάσταση σε ό,τι αφορά την ξηρασία, η οποία πλήττει εδώ και πολλούς μήνες τεράστιες περιοχές στην γεωργική καρδιά της Αυστραλίας, στα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά.

Ήδη στις αρχές του μήνα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστραλίας είχε ανακοινώσει ότι ο Ιανουάριος ήταν ο πιο ζεστός που έχει καταγραφεί ποτέ, με τη μέση θερμοκρασία να ξεπερνά για πρώτη φορά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Ο Ουάτκινς σημείωσε ότι για τα φαινόμενα αυτά ευθύνονται οι ιδιαίτερες μετεωρολογικές συνθήκες στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό, αλλά και στη κλιματική αλλαγή.

Οι αρχές της Αυστραλίας επεσήμαναν ότι το κύμα καύσωνα, που σημειώθηκε τον Ιανουάριο συνέβαλε στον θάνατο περισσότερων από ένα εκατομμύριο ψάρια στην υδρογραφική λεκάνη Μάρεϊ- Ντάρλινγκ, ένα τεράστιο σύστημα ποταμών και ρευμάτων στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ