Αυτοί είναι οι 15 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Αυτοί είναι οι 15 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε σήμερα 15 νέους υποψηφίους της για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Έχουν όλοι τους ξεχωριστή προσωπική διαδρομή, καθώς έχουν δώσει ήδη δείγματα γραφής στον επαγγελματικό τους βίο και στην κοινωνία των πολιτών. Επέλεξαν να συνταχθούν με τη ΝΔ με κοινό τους στόχο να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη.

Οι περισσότεροι εξ αυτών διεκδικούν για πρώτη φορά την ψήφο των πολιτών και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που ανακοινώνονται πριν από την πλήρη λίστα του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ που θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, προκειμένου να έχουν τον χρόνο να γίνουν ευρύτερα γνωστοί στο σύνολο της επικράτειας.

Με την ανακοίνωση των 15 νέων υποψηφίων ευρωβουλευτών συνεχίζεται η διαδικασία ανανέωσης και διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που αποτελεί  σταθερό στόχο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι 15 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ και τα βιογραφικά τους, τα οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα της ΝΔ https://nd.gr/ypopsifioi-eurovouleutes, είναι οι εξής:

 • Λευτέρης Βαρουξής 

 

Σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων και στη συνέχεια απέκτησε το πρώτο του μεταπτυχιακό στα Mass Media στο Metropolitan University of London και το MBA του στην ΑΣΟΕΕ. Eίναι Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Ηλείας.

 • Καλυψώ Γούλα  

Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Το 2010 εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος με την «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη στον Δήμο Θεσσαλονίκης και επανεκλέχτηκε το 2014. Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη και από τον Φεβρουάριο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2017 Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης. Στη συνέχεια εκλέχθηκε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κι έγινε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέση που διατήρησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019

 • Κώστας Δέρβος  

Γεννήθηκε  στο Παγκράτι, σπούδασε στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στο τμήμα Eκπαιδευτικών Hλεκτρολόγων Mηχανικών και έλαβε τον μεταπτυχιακό του τίτλο στα προηγμένα βιομηχανικά συστήματα από το Kingston University of London.
Το 2013 εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ ενώ από Οκτώβριο του 2016 εκλέχθηκε Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο Επανίδρυσης.

 • Νικόλαος Δούκας 

Είναι πτυχιούχος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος MBA executive από το πανεπιστήμιο του Sheffield (City College).

 • Παύλος Eλευθεριάδης 

Σπούδασε στη Νομική Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιo του Cambridge από όπου πήρε το διδακτορικό του το 1995.

 • Θοδωρής Καλαμπόκης 

Σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών. Παράλληλα αποφοίτησε και από τη Σχολή Σκηνοθεσίας Σταυράκου. Συνέχισε τις σπουδές του στο London School of Economics. Έκανε το πρώτο μεταπτυχιακό του στη φιλοσοφία της επιστήμης και το δεύτερο στη δημόσια πολιτική και διοίκηση οργανισμών – MPA in Management.
Σήμερα εργάζοται ως σύμβουλος επιχειρήσεων, είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Think Tank 89 Initiative στην Ελλάδα και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, υπεύθυνος Απόδημου Ελληνισμού.

 • Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής 

Είναι Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προωθώ θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας. Παράλληλα, είναι Πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του Πρωτοκόλλου SEA, μέλος του Περιβαλλοντικού και Κοινωνικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου (ESAC) της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη (EBRD) και ως νομικός είναι μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO). Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1981 διετέλεσε, μεταξύ άλλων, Νομικός Σύμβουλος στην κεντρική Νομική Υπηρεσία της Ε.Ε., Προϊστάμενος Διοικητικών Μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Διευθυντής ad interim της Διεύθυνσης «Εφαρμογής της Κοινοτικής Νομοθεσίας, Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκού Εξαμήνου» καθώς και Εκτελών χρέη Διευθυντή της Διεύθυνσης «Νομικών Υποθέσεων και Συνοχής».Την περίοδο 1991-1993 ήταν Συντονιστής της Επιτροπής για θέματα ΕΟΚ παρά τω Πρωθυπουργώ, Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Γενικός Γραμματέας Σχέσεων με Ευρωπαϊκές Κοινότητες και Διεθνείς Οργανισμούς στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.

 • Στέλιος Κυμπουρόπουλος 

Δεκατεσσάρων μηνών διαγιγνώσκεται με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία σε ένα μάλλον απροετοίμαστο κράτος, αλλά βιώνει μια γεμάτη παιδική και εφηβική ηλικία λόγω της αγαπημένης τουοικογένειας. Έτσι, στις 28 Οκτωβρίου 1999 γίνεται ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία παρελαύνοντας σημαιοφόρος με το αμαξίδιο του. Το 2003 εισάγεται στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, απ’ όπου το 2012 αποφοιτά αριστούχος, κι αποφασίζει να μείνω στην Ελλάδα. Το 2014 αποκτά μεταπτυχιακό τίτλο στην Προαγωγή Ψυχικής Υγείας-Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών και την περίοδο 2013-2015 μετεκπαιδεύεται στα ζητήματα της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Το 2016 αποκτά ειδικότητα στην ψυχιατρική και έκτοτε εργάζεται ως επιμελητής Β’ στο ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ. Το 2014 συν-ιδρύει το i-Living, τον πρώτο ελληνικό οργανισμό ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγόμενος έκτοτε μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση.

 • Ελισάβετ Κυρίτση  

Είναι στέλεχος πληροφορικής με εξειδίκευση στις εφαρμογές της Τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο των επιχειρήσεων.

 • Αλέξανδρος Π. Μαλλιάς 

Είναι πτυχιούχος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Επί δικτατορίας πήρα μέρος στις κινητοποιήσεις για ελεύθερες εκλογές στα πανεπιστήμια. Τον Μάρτιο του 1972 συνυπέγραψε την προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών των «42» φοιτητών κατά του διορισμένου φοιτητικού συμβουλίου. Εντάχθηκε στη «Δημοκρατική Άμυνα».
Εργάσθηκε από το 1970 στο Γραφείο Πληροφοριών της Ε.Ο.Κ. στην Αθήνα. Μπολιάστηκε νωρίς με αυτό που αποκαλούμε ευρωπαϊκή ταυτότητα και συνείδηση.
Μετά την κατάρρευση της δικτατορίας εργάστηκε για περίπου ένα χρόνο στο Γραφείο Τύπου της Γενεύης. Το 1976 πρώτευσε στις εξετάσεις για την διπλωματική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπηρέτησε ως Διπλωμάτης υπό 11 κυβερνήσεις και 15 Υπουργούς Εξωτερικών. Ασχολήθηκε συστηματικά με τα Βαλκάνια από το 1991 μέχρι σήμερα. Σαν διπλωμάτης υπηρέτησε στο Συμβούλιο της Ευρώπης (Στρασβούργο), Επιτετραμμένος στη Λιβύη (1982-1984), στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη( 1987-1988), στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον  ΟΗΕ (Νέα Υόρκη,1989-1993), στην Ευρωπαϊκή Αποστολή Παρατηρητών στην Κροατία, στη Βουλγαρία και στην πΓΔΜ. Το 1995 ήταν ο  πρώτος Διπλωματικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος στην (τότε) πΓΔΜ, στη συνέχεια Πρέσβης στην Αλβανία (1999-2000) και Διευθυντής Βαλκανικών Υποθέσεων( 2000-2005). To 2005 τοποθετήθηκε Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουάσιγκτον  (2005-2009).  Το καλοκαίρι του 2009 τοποθετήθηκε Σύμβουλος για Βαλκανικά θέματα της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη. Τον Ιανουάριο του 2007 βραβεύτηκε στην Ουάσιγκτων  με το Διεθνές Βραβείο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Έκτοτε έχει συγγράψει 4 βιβλία και επιμεληθεί 1 συλλογικό βιβλίο.

 • Μιχαήλ Ε. Μασουράκης 

Σπούδασε Οικονομικά στο Τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1970-1975), στο American University στην Washington D.C., Μ.Α. 1979, και στο Graduate Center of the City University of New York, PhD 1983. Εργάσθηκε ως Οικονομολόγος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (1983-1986) στην Washington D.C. και στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του Υπουργείου Οικονομικών (1987-1996), στην Alpha Bank ως Ανώτερος Διευθυντής Οικονομικών Μελετών (1996-2015) και στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ως Επικεφαλής Οικονομολόγος (2015-2019).

 • Δημήτρης Μελάς

Είναι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα του τομέα Υγιεινής και σε ερευνητικά προγράμματα του τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ υπήρξε και επικεφαλής αξιολογητής στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε (ΕΣΥΔ), ως επιστημονικός Σύμβουλος σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης τροφίμων καθώς και ως επιστημονικός υπεύθυνος εργαστηρίων μικροβιολογίας τροφίμων.Τ ο 2016, κλήθηκε από τον Πρόεδρο της Ν.Δ, Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει την θέση του Συντονιστή του Προγράμματος της Ν.Δ για τον αγροδιατροφικό τομέα.

 • Γιάννης Πάϊδας 

Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Οργάνωσης-Διοίκησης του Middlesex University της Αγγλίας. Από τα φοιτητικά του χρόνια ως σήμερα έχει ενεργό πολιτική και συνδικαλιστική παρουσία με κοινωνικούς αγώνες, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Ελλήνων, είτε ως Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, είτε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Εκτελεστική Επιτροπή της ETUC. Είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (ΟΚΕ).

 • Ελένη Παναγιωταρέα  

Είναι πολιτικός επιστήμων-οικονομολόγος με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το ερευνητικό της έργο αφορά τη ζώνη του ευρώ και ειδικότερα την οικονομική διακυβέρνηση, τις χρηματοοικονομικές κρίσεις και κρίσεις χρέους, τη δημοκρατική νομιμοποίηση θεσμών, καθώς και ζητήματα πολιτικής οικονομίας.  Μελέτες της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικούς συλλογικούς τόμους, όπως ‘Economic Crisis and Structural Reforms in Southern Europe’ (Routledge). Εργάστηκε επί χρόνια ως οικονομολόγος στο χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ συμβουλεύει τακτικά ξένους θεσμικούς επενδυτές και διεθνείς εταιρείες διαχείρισης πολιτικού κινδύνου. Ερευνήτρια στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), έχει συμμετάσχει σε σειρά Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 • Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη  

Είναι  Πολιτικός Επιστήμων, είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στην ένταξη των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Εργάζεται ως Προϊσταμένη στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και συνεργάζομαι με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, όπου διδάσκει πειθαρχικό δίκαιο. Μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Την περίοδο 2012 -2014 ήταν μέλος της επιτροπής της Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ, και σήμερα είναι μέλος της επιτροπής του τομέα Εσωτερικών της ΝΔ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ