Αυτοκτόνησε βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση με τις θυρίδες στη Θεσσαλονίκη - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία

Αυτοκτόνησε βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση με τις θυρίδες στη Θεσσαλονίκη

Τέλος στη ζωή του έβαλε το πρωί της Τρίτης στην Ευαγγελίστρια Θεσσαλονίκης 63χρονος, πρώην τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος ήταν βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση με την υπεξαίρεση – μαμούθ από τραπεζικές θυρίδες σε υποκατάστημα τράπεζας.

Η υπόθεση είχε τεθεί πρόσφατα στο αρχείο από την ανακρίτρια Διαφθοράς, η οποία, ωστόσο, δεν είχε καλέσει για ανωμοτί καταθέσεις τους κατηγορούμενους για την υπόθεση κρίνοντας ότι δεν μπορούσε να στοιχειοθετηθεί αδίκημα. Την περασμένη εβδομάδα, ο Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, επέστρεψε το φάκελο στην ανάκριση, ζητώντας να κληθούν για καταθέσεις όλοι οι κατηγορούμενοι.

Το γεγονός που ανέτρεψε τα δεδομένα στη φάση της κύριας ανάκρισης ήταν η αποκάλυψη ότι ο επιχειρηματίας  ο οποίος ήταν φίλος του αυτόχειρα κατηγορούμενου τραπεζικού και θύμα του κυκλώματος, πήγε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και παρέδωσε κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, λέγοντας ότι του τα είχε δώσει ο φίλος του ως «αποζημίωση» για τα πολύτιμα αντικείμενα που είχαν υπεξαιρεθεί από τη δική του θυρίδα συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ.Τα τιμαλφή αναγνωρίσθηκαν από θύματα του κυκλώματος ότι ήταν από τα κλεμμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  63χρονος πρώην τραπεζικός ήταν εκείνος που παρέδωσε το τσαντάκι με κοσμήματα στον φίλο του επιχειρηματία ως «αποζημίωση».

 

Σχολιάστε


 


 

 

 

 

 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ