Αυτό είναι το νέο πλαίσιο της κυβέρνησης για τις άγονες γραμμές - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Αυτό είναι το νέο πλαίσιο της κυβέρνησης για τις άγονες γραμμές

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης παρουσίασε σήμερα στο υπουργείο το νέο πλαίσιο προκήρυξης των άγονων γραμμών δημόσιας υπηρεσίας στην ακτοπλοΐα. Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά πως αυτό το νέο πλαίσιο «εντάσσεται σε ένα νέο εργαλείο αναπτυξιακού σχεδιασμού στήριξης της νησιωτικής Ελλάδας, με αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων και όχι με τη λογική επιδοματικής προσέγγισης».

Στην συνέχεια ο κ. Πλακιωτάκης συμπλήρωσε πως «Το νέο πλαίσιο δίνει κίνητρα για ποιοτικότερα και καλύτερα πλοία με προδιαγραφές καθώς η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει εμπράκτως τη νησιωτική Ελλάδα με γενναίες χρηματοδοτήσεις»» ανέφερε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «το υπουργείο Ναυτιλίας είναι ανοιχτό σε νέα αιτήματα για νέες γραμμές και νέες δρομολογήσεις». Ακόμα ανακοινώθηκε πως αυξάνεται κατά 40 εκατομμύρια ευρώ η χρηματοδότηση των άγονων γραμμών η οποία θα φθάσει από τα 90,7 εκατ. που είναι σήμερα στα 130 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «Είναι ένα μέτρο για το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευθεί ότι θα το καλύψει αλλά τελικά και αυτό έμεινε “στα χαρτιά” και ποτέ δεν προέβη σε κάποια συγκεκριμένη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ