Αφαιρέθηκαν «γαλάζιες σημαίες» από την Πιερία - Karfitsa.gr
Slider Κοινωνία Περιβάλλον

Αφαιρέθηκαν «γαλάζιες σημαίες» από την Πιερία

Ρεπορτάζ: Βιβή Ανδρίτσου

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου,η Ελληνική Εταιρεία  Προστασίας της Φύσης, προχώρησε στην  αφαίρεση της «Γαλάζιας Σημαίας» από οκτώ παραλίες. Πρόκειται για παραλίες που βρίσκονται  στην Πιερία, τη Ρόδο και τα Χανιά, επειδή  διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του προγράμματος. Οι τέσσερις από τις οκτώ σημαίες που αφαιρέθηκαν ήταν από ακτές της Πιερίας, γεγονός που πυροδότησε τις αντιδράσεις των φορέων της περιοχής. Έντονη είναι  η αντίδραση της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, για τις παραλείψεις των “υπευθύνων” που οδήγησαν στην απόφαση αφαίρεσης τεσσάρων γαλάζιων σημαιών από τις ακτές  του δήμου Δίου-Ολύμπου και συγκεκριμένα ( Ακτή Λεπτοκαρυά 1, Ακτή Πλάκα-Μύλος,Ακτή Πλαταμώνας 1, Ακτή Σκοτίνα).

Τόσο η πρόεδρος της Ένωσης ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Λάμπρου-Ξυπτερά, όσο και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης διαμαρτυρήθηκαν στο Δήμο Δίου-Ολύμπου για τις παραλείψεις που οδήγησαν σ αυτή την κατάσταση. Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση στο facebook, της κ.Λάμπρου-Ξυπτερά:

«Εξαιτίας της αδιαφορίας και ανεπάρκειας του Δήμου Δίου Ολύμπου που δεν καθάρισε και δεν οργάνωσε σωστά τις ακτές – αν και η ποιότητα των νερών είναι εξαιρετική- δυσφημούνται οι ακτές του Δίου-Ολύμπου και η Πιερία. Από τις μόνο έξι γαλάζιες σημαίες που είχε η περιοχή του δήμου μετά από έλεγχο που έγινε έχασε τις τέσσερις. Άλλο ένα χτύπημα, απαξίωση και αδιαφορία στους επαγγελματίες και φορείς που αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την προώθηση του τόπου μας στις τουριστικές αγορές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Βεϊδαμενίδη. Μιλώντας στην Karfitsa, διευκρίνισε ότι τα νερά των συγκεκριμένων ακτών είναι καθαρά και η αφαίρεση  των γαλάζιων σημαιών, αφορά μόνο παραλείψεις της δημοτικής αρχής Δίου-Ολύμπου. Ευτυχώς, είπε, που βρισκόμαστε στο τέλος της τουριστικής περιόδου.

Να σημειωθεί, ότι οι  αξιολογητές της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης και οι  διεθνείς αξιολογητές, που έκαναν απροειδοποίητες επισκέψεις, διαπίστωσαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε: Παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Ακολούθως, απέσυραν τις βραβεύσεις για να διαφυλαχθεί το κύρος του θεσμού.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ