Αφγανιστάν: Παραιτήθηκαν ο υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός του Στρατού μετά την επίθεση των Ταλιμπάν - Karfitsa.gr
Διεθνή

Αφγανιστάν: Παραιτήθηκαν ο υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός του Στρατού μετά την επίθεση των Ταλιμπάν

Δεκτές έκανε  πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασχράφ Γάνι τις παραιτήσεις του υπουργού Άμυνας και του επικεφαλής του στρατού έπειτα από την πρόσφατη επίθεση των Ταλιμπάν σε στρατιωτική βάση που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 140 αφγανούς στρατιώτες, ανακοίνωσε η προεδρία.

«Ο υπουργός Άμυνας Αμπντουλάχ Χαμπίμπι και ο επικεφαλής του στρατού Καντάμ Σαχ Σαχίμ παραιτήθηκαν και η παραίτησή τους έχει άμεση ισχύ», ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter το προεδρικό μέγαρο.

Ο εκτελών χρέη εκπροσώπου του Γάνι, ο Σαχ Χουσέιν Μουρταζάουι, δήλωσε στο Reuters ότι οι παραιτήσεις συνδέονται με την επίθεση της Παρασκευής στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν.

Τουλάχιστον 140 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε το Σάββατο αξιωματούχος στην πόλη αυτή, ενώ σύμφωνα με άλλους αξιωματούχους ο απολογισμός των θυμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχούλα Μουτζαχίντ, δήλωσε ότι η επίθεση ήταν τιμωρία για την πρόσφατη δολοφονία ανώτερων ηγετών των Ταλιμπάν στο βόρειο Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν διείσδυσαν στη βάση του Στρατού, μεταμφιεζόμενοι ως μέλη του Αφγανικού Εθνικού Στρατού (ANA). Τουλάχιστον δέκα μαχητές με γιλέκα αυτοκτονίας, άνοιξαν πυρ εναντίον των άοπλων στρατιωτών κατά την είσοδό τους στο στρατόπεδο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων AFP. Πολλοί από αυτούς έτρωγαν δείπνο ή έφευγαν από το τζαμί μετά τις προσευχές της Παρασκευής, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Πρόεδρος Γάνι, ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή την Κυριακή, καταδίκασε την επίθεση ως έργο «άπιστων». Δήλωσε την Κυριακή ως μέρα πένθους και διέταξε οι σημαίες να κυματίζουν μεσίστιες.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ