Αφιέρωμα στη "λόγου και τέχνης παίδευση" από το Φεστιβάλ Ολύμπου - Karfitsa.gr
Πολιτισμός

Αφιέρωμα στη «λόγου και τέχνης παίδευση» από το Φεστιβάλ Ολύμπου

Στη «λόγου και τέχνης παίδευση», είναι αφιερωμένα το πρώτο διήμερο του Σεπτεμβρίου και το τελευταίο της διοργάνωσης, του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Η πραγματοποίηση ενός φεστιβάλ έχει πολλαπλό στόχο: τη διασκέδαση, τη μόρφωση, τη γνώση. Η παρακολούθηση θεαμάτων αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να αποκτηθεί η γνώση αυτή. Η βιωματική όμως άσκηση κι ενασχόληση με τον κόσμο της τέχνης δύναται να αποβεί πολύ πιο αποτελεσματική για τον καθένα.

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου είναι πιστός στη λογική αυτή. Επιλέγοντας πετυχημένες παραστάσεις δίνει το ερέθισμα, την τέρψη και τη γνώση. Δεν αφήνει όμως εκτός τη βιωματική πλευρά της τέχνης. Αντίθετα, στοχεύει και σε αυτή παρέχοντας εργαστήρια για όποιους θέλουν να κατακτήσουν τον λόγο, το θέατρο και την τέχνη. Παράλληλα προσφέρει και τη δυνατότητα σε ομάδες παιδιών που βγήκαν από τα εκπαιδευτικά αυτά προγράμματα να δείξουν την πρόοδο και το ταλέντο τους.

Αυτό γίνεται με δυο τρόπους: αφενός με την παρουσίαση δύο παραστάσεων στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου κι αφετέρου με τα βιωματικά εργαστήρια στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς.

Στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου θα παρουσιαστούν δύο θεατρικές παραστάσεις που έχουν ως αφετηρία την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από δύο μαθητικές ομάδες του Δημοτικού και του Γυμνασίου με γενικό τίτλο: «Άωρα, αλλά έμψυχα σκηνικά εγχειρήματα: δύο μικρές Αντιγόνες». Οι παραστάσεις προετοιμάστηκαν σε μαθητικά εργαστήρια πολυτροπικών δραστηριοτήτων.

Η πρώτη παράσταση θα γίνει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00 από τη θεατρική ομάδα μαθητικού εργαστηρίου πολυτροπικών δραστηριοτήτων Κατερίνης.

Η δεύτερη παράσταση θα γίνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00από τη θεατρική ομάδα μαθητικού εργαστηρίου πολυτροπικών δραστηριοτήτων Βροντούς.

Υπεύθυνος των θεατρικών παραστάσεων είναι ο Νίκος Γραίκος, εκπαιδευτικός, ιστορικός της τέχνης.

Παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς και ώρες 10.45-14.00θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Λόγου και τέχνης παίδευσις, παιδιών σε μεγάλους». Στο εργαστήριο παιδιά, που έχουν ασκηθεί σε θεατρικές τεχνικές, θα εμψυχώσουν ενήλικες να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από κιναισθητικές, βιωματικές και θεατρικές δράσεις.

Υπεύθυνοι του βιωματικού εργαστηρίου είναι ο Νίκος Γραίκος, εκπαιδευτικός και ιστορικός της τέχνης και ο Χάρης Αμανατίδης, εκπαιδευτικός, ηθοποιός, σκηνοθέτης.

Η συμμετοχή ενηλίκων στο εργαστήριο είναι ελεύθερη και οι δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected] και στα τηλέφωνα 6977.40.20.88, 23510.76041 (10.00-14.00).

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.


 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ