Αύξηση 30,4% στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ - Karfitsa.gr
Επιχειρήσεις Οικονομία Ροή

Αύξηση 30,4% στα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ

Θετικά αποτελέσματα παρουσίασε ο ΟΤΕ για το α΄ εξάμηνο του 2018. Τα έσοδα αυξήθηκαν οριακά, ενώ σημαντική ήταν η αύξηση των καθαρών κερδών. Επίσης, όπως αναφέρει οργανισμός, οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να διαμορφωθούν σε 260 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να αποτελέσουν το μέρισμα της επόμενης χρήσης. Αν συμβεί αυτό, τότε ο ΟΤΕ θα διανείμει μέρισμα άνω των 0,50 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2018, έναντι 0,35 ευρώ που ήταν στη χρήση του 2017. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΤΕ, «οι ελεύθερες ταμειακές ροές αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 260 εκατ. ευρώ και θα καταβληθούν στο σύνολό τους στους μετόχους, σύμφωνα με την πολιτική αμοιβών των μετόχων που ανακοινώθηκε πρόσφατα». Επίσης, σύμφωνα με τον ΟΤΕ, οι προσαρμοσμένες ταμειακές ροές, για το σύνολο του 2018, θα ανέλθουν σε 350 εκατ. ευρώ και οι προσαρμοσμένες επενδύσεις σε 700 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα εξαμήνου, ο ΟΤΕ πέτυχε άλλη μία περίοδο θετικών αποτελεσμάτων. Τα έσοδα αυξήθηκαν οριακά (+0,7%) στα 1,87 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) υποχώρησαν (-2,1%) στα 594,7 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας σημείωσαν θεαματική άνοδο (+30,4%) στα 88 εκατ. ευρώ. Η κάμψη των λειτουργικών κερδών αποδίδεται εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που υλοποίησε το α΄ εξάμηνο του έτους (33,1 εκατ. ευρώ) και το οποίο βάρυνε κατά κύριο λόγο (26,4 εκατ. ευρώ) αυτό το εξάμηνο του έτους. Από την άλλη πλευρά, η αύξηση των καθαρών κερδών στους μετόχους της επιχείρησης προήλθε αφενός μεν από το κόστος της εθελουσίας εξόδου, που επηρέασε αρνητικά, αφετέρου δε από τη μείωση της φορολογίας, που επέδρασε θετικά. Πάντως, χωρίς τις προαναφερόμενες επιδράσεις, η (προσαρμοσμένη) καθαρή κερδοφορία των μετόχων του οργανισμού βελτιώθηκε κατά περίπου 22%.

πηγή: kathimerini.gr

Σχολιάστε

Polls

Ποιόν θα ψηφίζατε από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα;

Loading ... Loading ...

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ