Αύριο όλα θα είναι καλύτερα... - Karfitsa.gr
Αρθρογραφία – Μόνιμες στήλες

Αύριο όλα θα είναι καλύτερα…

                                                  Επιχειρηματικό  βοριαδάκι..

Γράφει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Επικοινωνίας  Ντίνος Κωστόπουλος

 

ΑΥΡΙΟ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…με αυτή την προσδοκία και ελπίδα, κοιμούνται και ξυπνούν ένδεκα εκατομμύρια Έλληνες, αλλά όπως φαίνεται αυτή η μέρα, μάλλον θα αργήσει πολύ να ξημερώσει για τους περισσότερους. Το καλά στημένο σχέδιο των μνημονιακών απαιτήσεων τώρα μπαίνει σε εφαρμογή, στραγγαλίζοντας στην κυριολεξία κάθε πιθανότητα και προοπτική για μια έστω ανάσα. Σε ρόλο “L’etatc’ estmoi” η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ποδηγετεί στην κυριολεξία βάναυσα τις ζωές των Ελλήνων με βασικά πιόνια- εργαλεία τις τράπεζες και τις εφορίες που «φακελώνουν» τους πάντες, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει από τους φόρους και τα χαράτσια. Δοκιμάστε να κάνετε μια γονική μεταβίβαση ακινήτου στα παιδιά σας, ή μια πώληση ακινήτου ή να ζητήσετε μια απλή φορολογική ενημερότητα και θα δείτε τι σας περιμένει…

 

Τίποτε απ’ όλα τα παραπάνω δεν μπορείτε να κάνετε, αν προηγουμένως δεν προπληρώσετε κάθε οφειλή σας στο δημόσιο, μέχρι και τις κλήσεις στη δημοτική αστυνομία! «Μα…έχω κάνει ρύθμιση των δόσεων και είμαι συνεπής με την πληρωμή τους, γιατί δεν μου δίνετε την φορολογική ενημερότητα;» διερωτάται ο αιτών πολίτης. Η απάντηση είναι τυποποιημένη και μπλοκαρισμένη από την ΑΑΔΕ στην εφαρμογή του taxisnetκαι είναι η ίδια για όλους: Πρέπει να εξοφλήσετε ολοσχερώς πρώτα κάθε οφειλή σας προς το δημόσιο. «Μα, σας είπα, έχω ρυθμίσει τα χρέη μου στις 24, ή 40 ή  120 δόσεις, που σημαίνει ότι αδυνατώ να πληρώσω τώρα όλο αυτό το ποσό εφάπαξ» Η απάντηση είναι η ίδια αλλά με νόημα: Λόγω της πανδημίας αύριο μπορεί να μην συνεχίσετε να πληρώνετε τις δόσεις σας γιατί χάσατε τη δουλειά σας, ή γιατί μπορεί να έχει μειωθεί κι άλλο η σύνταξή σας. Με τι διασφαλίσεις λοιπόν ζητάτε να σας δοθεί η φορολογική σας ενημερότητα; Αν έχετε κάποιο ακίνητο στο όνομά σας, πηγαίνετε στο υποθηκοφυλάκειο και ζητήστε ένα πιστοποιητικό ελεύθερο βαρών και προσκομίστε το μας ως εγγύηση – ως υποθήκη! Κι όλα αυτά, για μια απλή φορολογική ενημερότητα, για να πραγματοποιηθεί μια πώληση που θα φέρει έσοδα και στο κράτος και στην πραγματική οικονομία, στους πολίτες και στην αγορά!

 

Ιστορίες για αγρίους! Μετά απορούν κάποιοι, γιατί «πέθανε» η οικοδομική δραστηριότητα, γιατί «έσβησαν» εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες, γιατί «κόλλησαν» οι δουλειές στις επιχειρήσεις, στη βιομηχανία, στις εξαγωγές και γιατί οι άνεργοι είναι σε πραγματικό αριθμό πάνω από 1,5 εκατομμύριο. Όταν το ίδιο το κράτος «φράζει κάθε συναλλαγή» μπλοκάροντας τους πάντες σε κάθε πράξη τους, είναι φυσικό και επακόλουθο να συμβαίνουν όλα αυτά και ποιος ξέρει τι άλλο χειρότερο έρχεται ακόμη…

 

Όλο και περισσότεροι Έλληνες τώρα ανακαλύπτουν το «σατανικό σχέδιο» λεηλασίας του ελληνικού λαού, Ούτε η πανδημία, ούτε οι τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία με το κλείσιμο των επιχειρήσεων και της αγοράς σταμάτησαν τους δανειστές. Πνίγουν κάθε ελπίδα και δεν λογαριάζουν κανένα. Εν μέσω πανδημίας με κλειστές επιχειρήσεις και τους μισούς εργαζόμενους με επιδόματα πείνας οι «θεσμοί» αξίωσαν εκβιαστικά από την ελληνική κυβέρνηση να ψηφίσει στη Βουλή τον νέο πτωχευτικό νόμο, υπό την απειλή ότι αν δεν ξεκινήσουν από 1ης Μαρτίου οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις ακινήτων η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει καμία οικονομική βοήθεια της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία.

 

Το 2020 η ΑΑΔΕ έκανε περισσότερες από 40.000 κατασχέσεις και μέσα στο 2021 «στοχεύει» σε 1.800.000 φορολογούμενους να είναι αντιμέτωποι με κατάσχεση! Την ίδια ώρα που πάνω από 4,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν στην εφορία έστω και 50 ευρώ.  Την ίδια ώρα, που υφάρπαξαν τα αναδρομικά των χαμηλοσυνταξιούχων, παρά τις συνεχείς αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας. Την ίδια ώρα που η διαβεβαίωση και δέσμευση απερχόμενου υπουργού,  για την καταβολή αναδρομικών και επιστροφή παράτυπων περικοπών σε χιλιάδες συνταξιούχους με 30ετή και άνω ασφάλιση, πάει κι αυτή για αργότερα. Υπό το βάρος των 170 δις. σε τραπεζικά δάνεια, ποσό που πλησιάζει το ύψος του ΑΕΠ της χώρας εκ των οποίων τα 68,5 δις. ευρώ είναι «κόκκινα» αυτή η χρονιά όπως όλα δείχνουν θα είναι εξαιρετικά δύσκολη και με μεγάλες ανατροπές!

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ