Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα πρώτη στην Ε.Ε. στην ταχύτητα ίδρυσης επιχείρησης - Karfitsa.gr
Οικονομία

Α. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα πρώτη στην Ε.Ε. στην ταχύτητα ίδρυσης επιχείρησης

«Η Ελλάδα είναι πλέον 1η στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 11η στον κόσμο στην κατάταξη της World Bank όσον αφορά στην ταχύτητα ίδρυσης επιχειρήσεων. Στην Ελλάδα πλέον ανοίγεις επιχείρηση σε 6 λεπτά», επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με τις φιλοεπιχειρηματικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τη στροφή της ελληνικής κοινωνίας που αντιλαμβάνεται ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομία, η χώρα μας έχει κάνει σημαντική πρόοδο αυτούς τους οκτώ μήνες. Πήγαμε καλύτερα απ’ ό,τι κι εμείς περιμέναμε και βεβαίως έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης , μιλώντας στην εκδήλωση του Ελληνο-Ολλανδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε χθες και στην οποία παρέστη και η πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Stella Roner.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανέφερε χαρακτηριστικά την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και την προώθηση των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ο κ. Γεωργιάδης ενέταξε την Ολλανδία στις «χώρες – κλειδιά που συνετέλεσαν στο να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και να βλέπει σήμερα το μέλλον της να προδιαγράφεται λαμπρό», ευχαρίστησε τον ολλανδικό λαό για τη στήριξή του και έθεσε στις κυβερνητικές προτεραιότητες την αύξηση των ολλανδικών επενδύσεων στην Ελλάδα και την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

«Η Ολλανδία είναι από τις σημαντικότερες χώρες όσον αφορά στην προέλευση των εταιρειών που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα. Θέλουμε αυτό να το αυξήσουμε όσο μπορούμε κι είμαστε ανοιχτοί σε επιχειρηματικές συνεργασίες. Προβλήματα πάντοτε θα ανακύπτουν αλλά είμαστε εδώ να τα επιλύουμε και να προχωρούμε τις επενδύσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Τώρα είναι η ευκαιρία που υπάρχει μια Κυβέρνηση κι ένας Πρωθυπουργός υπέρ των επενδύσεων», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή : naftemporiki.gr

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ