Α. Κωνσταντινίδου: Η εσωστρέφεια είναι ο χειρότερος σύμβουλος - Karfitsa.gr
Άρθρα Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Α. Κωνσταντινίδου: Η εσωστρέφεια είναι ο χειρότερος σύμβουλος

Οι γονείς της είναι η Μαρία Χρυσοχόου, βλάχικης καταγωγής, από την Πυλαία και  ο Πέτρος Κωνσταντινίδης, ποντιακής καταγωγής, από την Πιερία.

Της ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ*

Είναι απόφοιτη του τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημόσια Διοίκηση και  Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Νεάπολις και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων –Δια Βίου Μάθηση του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Είναι μάχιμη εκπαιδευτικός από το 2005, έχει υπηρετήσει σε δημόσια σχολεία νησιών του Βορείου Αιγαίου και νομών της Μακεδονίας, ενώ απέκτησε και διοικητική εμπειρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η διαδρομή της στην εκπαίδευση περιλαμβάνει, επιπλέον, την ενεργή συμμετοχή της σε οργανωτικές και επιστημονικές επιτροπές συνεδρίων για σημαντικά θέματα της σχολικής κοινότητας καθώς και  αγώνες για  την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, την ασφάλεια στο διαδίκτυο, τον σχολικό εκφοβισμό (bullying), την ενημέρωση για το AIDS και τα ναρκωτικά και άλλα ζητήματα της νεότητας.

Έχει πλούσια κοινωνική δράση ως εμπνεύστρια της δράσης «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, συμμετοχή σε φιλανθρωπικά σωματεία (Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Ασβεστοχωρίου κ,ά), σε ομάδες και πρωτοβουλίες εθελοντισμού (ΛΑΜΨΗ & ΕΛΕΠΑΠ κ.ά) και σε τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς  συλλόγους (Σύλλογος Απανταχού Γηγενών Γυναικών Επιστημών «Αρχαία Στρέψα», «Κίνηση Πολιτών- ίδρυσης Λαογραφικού Μουσείου Πυλαίας» κ.ά)

Είναι Αντιπρόεδρος και Ιδρυτικό Μέλος της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών ( Ε. Ν. Α ) με δράση σε όλη την Ελλάδα.

Το Νοέμβριο του 2010 εκλέγεται για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος στον Καλλικρατικό δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη με τον συνδυασμό «Δύναμη Ενότητας» του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Διετέλεσε Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Παιδείας, Πρόεδρος της Ισότητας των Φύλων, Μέλος του Δ.Σ της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Μέλος του Δ.Σ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Αθλητισμού και Περιβάλλοντος. Αγωνίστηκε καθημερινά για τα παιδιά και τους ανθρώπους, από κάθε θέση ευθύνης που ανέλαβε.

Στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014 επανεκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος στο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 ασκεί καθήκοντα Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας μέχρι και τον Ιούνιο του 2016.

Η Ανατολή Κωνσταντινίδου είναι πτυχιούχος της αγγλικής, γερμανικής και ιταλικής γλώσσας και έχει βραβευτεί για το εκπαιδευτικό και κοινωνικό της έργο από το υπουργείο Παιδείας και πολλούς αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης που ζει.

* Η Ανατολή Κωνσταντινίδου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη με τον συνδυασμό «Δύναμη Ενότητας» του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ