Α.Μέρκελ: Όλοι με πίεζαν, έπρεπε να σκεφθώ καλά τι θα κάνω με Ελλάδα και ευρώ - Karfitsa.gr
Διεθνή

Α.Μέρκελ: Όλοι με πίεζαν, έπρεπε να σκεφθώ καλά τι θα κάνω με Ελλάδα και ευρώ

German Chancellor Angela Merkel addresses the media after talks with Czech Republic's Prime Minister Bohuslav Sobotka in Berlin March 13, 2014. REUTERS/Tobias Schwarz (GERMANY - Tags: POLITICS)

«Έπρεπε να σκεφθώ καλά τι θα κάνω με την Ελλάδα και το ευρώ», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε στις συχνές αιτιάσεις που δέχεται ότι καθυστερεί να λάβει αποφάσεις αναφέροντας το παράδειγμα της Ελλάδας και του ευρώ. «Την πρώτη μέρα δεν ήξερα τι πρέπει να γίνει. Όλοι με πίεζαν και μου έλεγαν πως πρέπει κάτι να πω. Πριν όμως βεβαιωθώ, ότι μια απόφαση και μετά από τρεις μέρες μπορεί να είναι βάσιμη, δεν την ανακοινώνω», υπογράμμισε.

Με αφορμή την επέτειο των 30 ετών από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, η Άγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι θα χρειαστούν ακόμα 30 χρόνια για την πλήρη επανένωση των δυο Γερμανιών. Μιλώντας για την εποχή στην Ανατολική Γερμανία ανέφερε πως «για 35 ολόκληρα χρόνια γνώριζα ότι η επίσημη άποψη ήταν διαφορετική από τη δική μου. Ήμουν μόνη μου με την άποψή μου ή μπορούσα να την μοιραστώ με ελάχιστους ανθρώπους. Για το λόγο αυτό δεν κλονίζομαι όταν κάποιος έχει διαφορετική γνώμη».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ