Α. Ξεπαπαδέα: Η διαφθορά αποτρέπει την οικονομική ανάπτυξη - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Α. Ξεπαπαδέα: Η διαφθορά αποτρέπει την οικονομική ανάπτυξη

«Η διαφθορά υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και αποτρέπει την οικονομική ανάπτυξη», τόνισε η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα, κατά διάρκεια των εργασιών ημερίδας που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με θέμα: «Εντάσσοντας την Ελλάδα στο πλαίσιο των πολιτικών του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου: Προτεραιότητες για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα» («Integrating Greece into the European Semester Policy Framework: Priorities for sustainable growth and competitiveness»).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην ημερίδα, που έγινε στο Μουσείο της Ακρόπολης, συμμετείχαν, μεταξύ των άλλων, υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ελληνικής κυβέρνησης και στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα. Αντικείμενο συζήτησης ήταν η βιώσιμη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η ανταπόκριση της χώρας μας σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κ. Ξεπαπαδέα, επισήμανε τη σημασία του εθνικού στρατηγικού σχεδίου καταπολέμησης της διαφθοράς, του οποίου η υλοποίηση αποτελεί και πρωταρχικό στόχο της ΓΕ.ΓΚΑ.Δ. και για το οποίο έχει συνεργαστεί με την Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακόμη, η κ. Ξεπαπαδέα ανέφερε ότι στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα επισημαίνεται πως έχει σημειωθεί πρόοδος στα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς με σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως στη νομοθεσία για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και στη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων. Σύμφωνα με την έκθεση, η πρόοδος αυτή αντικατοπτρίζεται στη βελτίωση της βαθμολογίας της χώρας στον δείκτη αντίληψης της διαφθοράς.

Κλείνοντας, η κ. Ξεπαπαδέα τόνισε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: «Η διαφθορά υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς και αποτρέπει την οικονομική ανάπτυξη. Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τη διαφθορά και στο πλαίσιο αυτό η ΓΕΓΚΑΔ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την SRSS για να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες και τις μεταρρυθμίσεις, με στόχο τη διαρκή βελτίωση της χώρας».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

 

 

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ