Α. Τζιτζικώστας στις Σέρρες: «Εμείς, κάναμε πράξη την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019

Α. Τζιτζικώστας στις Σέρρες: «Εμείς, κάναμε πράξη την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας»

Επίσκεψη στις Σέρρες πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» στις Σέρρες.

Ο κ. Τζιτζικώστας στο Επισκοπείο Σερρών συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση που τήρησε ο κ. Τζιτζικώστας ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι δυο άνδρες συμφώνησαν ότι ευθύνη και χρέος όλων είναι η ολοκλήρωση της ανασκαφής του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη, η προστασία και ανάδειξη του μνημείου και της ευρύτερης περιοχής, για τα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει διασφαλίσει τους απαιτούμενους ευρωπαϊκούς πόρους, αλλά ταυτόχρονα και η συνέχιση ανάδειξης όλων των σημαντικών θρησκευτικών μνημείων των Σερρών.

Αμέσως μετά ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία πολιτισμού, την αποκατάσταση του οποίου χρηματοδότησε με ευρωπαϊκούς πόρους η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από το ιστορικό μοναστήρι που χτίστηκε το 1270 ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε: «Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους για την αποκατάσταση και επανάχρηση της βορειοδυτικής πτέρυγας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθοδοξίας, αποτελεί πόλο θρησκευτικού τουρισμού και είναι ένα μοναδικής ομορφιάς μνημείο της βυζαντινής τέχνης. Είναι ένα διατηρητέο μνημείο, όπου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων αποκαταστήσαμε τις φθορές, αντιμετωπίσαμε ζητήματα στατικής επάρκειας και το αποδώσαμε σε χρήση».

Ο κ. Τζιτζικώστας συναντήθηκε στη συνέχεια με τις Διοικήσεις των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ των Σερρών. Συζητήθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και οι προοπτικές του.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις Σέρρες, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη» μετέβη στην καινοτόμο επιχείρηση «ΑΡΩΝΙΑ» Κωνσταντινίδη. Η επιχείρηση αποτελεί μια από τις επενδύσεις, που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του κ. Τζιτζικώστα, το 2014. Η επένδυση της «ίδρυσης μονάδας τυποποίησης – συσκευασίας, αποξήρανσης και χυμοποίησης καρπών εναλλακτικών καλλιεργειών» στο Δήμο Σερρών ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2018 και πλέον η επιχείρηση λειτουργεί, με σημαντικές προοπτικές.

«Το κυρίαρχο ζήτημα για τη χώρα συνολικά, αλλά και ειδικότερα για την Κεντρική Μακεδονία είναι η ανάπτυξη. Γι’ αυτό και επιλέξαμε στους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίζει την ανάπτυξή της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να εντάξουμε και την καινοτομία, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες. Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικό τομέα, επιχειρηματικότητα χωρίς επιχειρήσεις, επενδύσεις χωρίς επενδυτές, εισόδημα χωρίς θέσεις εργασίας. Εμείς, κάναμε πράξη την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Ο στόχος, που θέσαμε και υπηρετούμε με συνέπεια και σκληρή δουλειά, είναι να γίνει δηλαδή η Κεντρική Μακεδονία η πιο φιλική Περιφέρεια της χώρας στην καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ