Α.Τσίπρας: Δεν είναι η ώρα για κομματικά οφέλη, προέχει η μάχη της ζωής - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Α.Τσίπρας: Δεν είναι η ώρα για κομματικά οφέλη, προέχει η μάχη της ζωής

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στην κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα με την επιδημία του κορωνοϊού και δήλωσε ότι «Η εικόνα είναι μια Βουλή που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι αμήχανο για όλους μας(…) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη μιας υγειονομικής κρίσης. Συμφωνούμε όλοι ότι το βασικό είναι η ανθρώπινη ζωή. Όλες αυτές τις μέρες πιστεύω ότι η συντριπτική πλειοψηφία, δίνουμε την δική μας μάχη, υπάρχουν κι εκείνοι που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, με κίνδυνο με τη δική τους υγεία (…) Οφείλουμε να τους στηρίξουμε. Γιατρούς και νοσηλευτές, χωρίς τα απαραίτητα εφόδια, για να προστατεύσουν και να σώσουν άλλες ανθρώπινες ζωές»

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι «Δεν είναι η ώρα τώρα για κομματικά οφέλη, για παιγνίδια εντυπώσεων, για εμπόριο του δράματος. Ούτε πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει η ώρα των λύκων, που στην αναμπουμπούλα χαίρονται, κλείνοντας τα μάτια, ή και ευνοώντας συμφέροντα και ομάδες που βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία. Η κρίση μπορεί να είναι ευκαιρία. Αλλά όχι ευκαιρία για κερδοσκοπία και σχέδια παλινόρθωσης φθαρμένων πρακτικών. Η κρίση είναι ευκαιρία να δούμε ποιος είναι ποιος. Να δούμε ποιος στέκεται με σοβαρότητα και ευθύνη στο πλευρό του λαού που δοκιμάζεται. Και ποιος δοκιμάζει τις αντοχές του λαού, αποβλέποντας σε πολιτικό, κομματικό, προσωπικό, ή οικονομικό κέρδος. Η κρίση είναι επίσης ευκαιρία να δούμε πόσο πολύτιμο και αναντικατάστατο είναι το ΕΣΥ και το κοινωνικό κράτος, που τόσες επιθέσεις δέχτηκαν τα τελευταία χρόνια. Και να συνειδητοποιήσουμε, ίσως με τον πιο οδυνηρό τρόπο, πού οδηγεί η ιδεοληψία, όταν γίνεται πολιτική πράξη, ότι όλα, ακόμα και η υγεία, μπορεί να ρυθμίζεται από την αγορά».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «Θα κριθούμε όλοι για όλα, την επόμενη μέρα. Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, κόμματα, θεσμοί, πρόσωπα και κυκλώματα. Τώρα, όμως, προέχει η μάχη της ζωής. Και στη μάχη αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ, και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλώνουν με το λόγο και την πράξη του παρών από την πρώτη μέρα. Μακάρι το 1/10 της υπευθυνότητας που υποδεικνύει η αντιπολίτευση, να το κάνατε κι εσείς σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Στηρίξαμε και στηρίζουμε την προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του ιού με αυστηρά περιοριστικά μέτρα».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι «Στηρίξαμε και στηρίζουμε την προσπάθεια των γιατρών, των νοσηλευτών, των ανθρώπων του κρατικού μηχανισμού που συμμετέχουν στη δύσκολη μάχη. Στηρίξαμε και στηρίζουμε τους ανθρώπους του μόχθου, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους μικρομεσαίους, τους άνεργους, τους αγρότες, όλους όσους ήδη τραυματίζει η οικονομική λεπίδα της κρίσης και βρίσκονται αυτή τη στιγμή με το σήμερα θολό και το αύριο δυσοίωνο. Στηρίζουμε όμως δεν σημαίνει ότι σιωπούμε και ότι ασκούμε κριτική στα κακώς κείμενα. Σε ολιγωρίες, λάθη, αδικίες, ταξικές πολιτικές εύνοιας στους έχοντες. Στηρίζουμε δε σημαίνει σιωπούμε. Ιδίως όταν ακόμα και σήμερα, ένα μήνα μετά, ακούμε αυτούς που είναι στη μάχη να βγάζουν κραυγή αγωνίας, ότι δεν έχουν στηριχθεί με το υγειονομικό υλικό και οι άνθρωποι που έχουν προσληφθεί δεν έχουν πιάσει δουλειά. Και στηρίζουμε, δε σημαίνει σιωπούμε όταν οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες μεταφράζονται εν μέσω κρίσης σε παροχές προς οικονομικά ισχυρές ομάδες. Όταν μάλιστα ακούγονται ήδη φωνές -και δεν διαψεύδονται- για περικοπές στις συντάξεις, και στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων».

Ακόμα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα περιοριστικά μέτρα είναι απαραίτητα. Ωστόσο για να προστατεύσουμε τη ζωή και την υγεία όλων δεν αρκούν . Τα περιοριστικά μέτρα μας δίνουν χρόνο προκειμένου με ταχύτητα να καλύψουμε τα κενά. Να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Χρειάζονται γενναία μέτρα, με ένα και μοναδικό στόχο: Κανένας χωρίς αξιόπιστη δημόσια φροντίδα υγείας μπροστά στην πανδημία».

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ