«Βίρα τις άγκυρες» από Θεσσαλονίκη για Σποράδες και Κρήτη - Karfitsa.gr
Επιχειρήσεις

«Βίρα τις άγκυρες» από Θεσσαλονίκη για Σποράδες και Κρήτη

Σπάει η απομόνωση της Θεσσαλονίκης. Η πόλη με το μεγαλύτερο παραλιακό μέτωπο, το δεύτερο λιμάνι της χώρας και το μεγαλύτερο της βαλκανικής ενδοχώρας, αποκτά επιτέλους ακτοπλοϊκή σύνδεση, με την Κρήτη, αλλά και με τα νησιά των Κυκλάδων και των Σποράδων.

Το γεγονός αποτελεί την «καλύτερη είδηση» για την ανάπτυξη της περιοχής, καθώς διευκολύνει τη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων ,από το νότο όπου υπερτερεί το τουριστικό ρεύμα, προς το βορρά. Εδώ και χρόνια, η σύνδεση αυτή ήταν πάγιο αίτημα των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Κ. Μακεδονίας, αλλά κανείς δεν «είχε ευήκοον ούς» , πάντα υπό την επίκληση του «τεράστιου οικονομικού ρίσκου».

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία Seajets συνδέει από χθες τη Θεσσαλονίκη, με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 17.00, το πλήρως ανανεωμένο, χωρητικότητας 1000 ατόμων και 300 οχημάτων περίπου, Aqua Blue βάζει πλώρη από τη Θεσσαλονίκη προς τη Σκιάθο και τις Κυκλάδες (Άνδρο-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Πάρο-Νάξο-Σαντορίνη), με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης.

Κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 21.30 από το Ηράκλειο Κρήτης για Κυκλάδες και Σκιάθο, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Στις κρατήσεις εισιτήριων από όλα τα λιμάνια αναχώρησης προς όλους τους προορισμούς, η εταιρεία προσφέρει και έκπτωση 30% όταν εκδίδεται μετ’ επιστροφής εισιτήριο (round trip).

Η Seajets, από τις 9 Ιουλίου, ανοίγει και έναν ακόμη δρόμο προς το Αιγαίο στη νύφη του Θερμαϊκού με ένα δρομολόγιο που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες και συγκεκριμένα με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο και θα εκτελείται κάθε Δευτέρα πρωί και ώρα 8.00, με επιστροφή από Αλόννησο στις 15.45, Σκόπελο στις 16.45 και Σκιάθο στις 17.30 και τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

 

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ