Βαγγέλης Πολυμεράς: Μπορούμε να υλοποιήσουμε ό,τι υποσχόμαστε! - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Βαγγέλης Πολυμεράς: Μπορούμε να υλοποιήσουμε ό,τι υποσχόμαστε!

Πεπεισμένος ότι η παράταξή του μπορεί «με πολύ κόπο και πείσμα» να υλοιποιήσει όσα υπόσχεται προκειμένου να αλλάξει τα κακώς κείμενα στο δήμο Θεσσαλονίκης, εμφανίζεται ο Βαγγέλης Πολυμεράς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Θετικά» του Μάκη Κυριζίδη. Σε συνέντευξή του στην Karfitsa υπογραμμίζει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο, τονίζει ότι η αναβάθμιση της πόλης «περνάει» μέσα από την αναβάθμιση των γειτονιών της και σημειώνει πως «τα προβλήματα ξεκινάνε όταν δεν υπάρχουν λύσεις».

Συνέντευξης στον ΚΩΣΤΗ ΟΥΖΟΥΝΟΓΛΟΥ

Γιατί αποφασίσατε να πολιτευτείτε και να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Η αλήθεια είναι πως δεν πολιτεύομαι. Η λέξη έχει πολύ βαθιά σημασία για εμένα. Ασχολούμαι με τα κοινά με σκοπό μόλις γίνω αρκετά ώριμος να πολιτευθώ. Ασχολούμαι με τα κοινά γιατί αυτά πηγάζουν για εμένα θετική ενέργεια για να μπορώ να υλοποιώ κάθε ιδέα που έχω στο μυαλό μου. Οι δημιουργικοί άνθρωποι ψάχνουν τρόπους να εκτελέσουν τις ιδέες τους και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την ενασχόληση τους με τα κοινά. Για εμένα αυτός είναι ο λόγος. Για αυτό και θα με δείτε να τσαλακώνομαι, να μαλώνω και να φωνάζω. Δεν φοβάμαι κάποιο πολιτικό πλήγμα. Φοβάμαι μόνο μήπως δεν σταθώ αντάξιος των προσδοκιών.

Είναι η πρώτη φορά που πολιτεύεστε;

Όχι. Είναι, όμως, η πρώτη φορά που ασχολούμαι ενεργά. Είναι η πρώτη φορά που ακούω απόψεις, παίρνω ιδέες και προσπαθώ να πλησιάσω τους ανθρώπους και να αντιληφτώ τα προβλήματά τους. Είναι η πρώτη φορά που είμαι ενεργός για την Τούμπα. Είναι η πρώτη φορά που πιστεύω στην αλλαγή. Που πιστεύω πως τα πράγματα μπορούν να κινηθούν θετικά και πως με πολύ κόπο και πείσμα, μπορούμε να υλοποιήσουμε ό,τι υποσχόμαστε!

Κατεβαίνετε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη. Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της πόλης και πώς θα βοηθήσετε στην επίλυσή τους;

Για εμένα τα προβλήματα ξεκινάνε όταν δεν υπάρχουν λύσεις. Για το λόγο αυτό θα δείτε πως δεν ασχολούμαι με οτιδήποτε πρόβλημα υπάρχει, αλλά αφοσιώνομαι στα προβλήματα που μπορώ να λύσω: την τεχνολογική ανάπτυξη της πόλης και την εύρεση επενδύσεων μέσω ξένων κεφαλαίων. Το πιο βασικό για εμένα, όμως, είναι να δώσω λύσεις στη γειτονιά μου, την Τούμπα. Να δώσω στους επαγγελματίες και τους κατοίκους της γειτονιάς μου την δυνατότητα να ευχαριστιούνται μια βόλτα στη γειτονιά τους με ασφάλεια, να γυρίσουν χρήματα στην αγορά μας και να δημιουργήσουν μια «καλή γειτονία». Εάν δεν δώσουμε σωστή σημασία και να δημιουργήσουμε μια βάση στις γειτονιές μας, θα μπορέσουμε να εξελίξουμε όλη την Θεσσαλονίκη. Πρέπει να καταλάβουμε πως Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο.

Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό «Θεσσαλονίκη Θετικά» και τον Μάκη Κυριζίδη;

Τον Μάκη τον παρακολουθώ εδώ και αρκετά χρόνια. Μέσα σε αυτό τον καιρό αντιλήφθηκα πως συμμεριζόμαστε τις ίδιες ιδέες. Δεν μας ενδιαφέρει εάν θα μας δείξουν με το δάκτυλο ή εάν θα γίνουμε οι «κακοί της υπόθεσης». Μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε πριν μιλήσουμε. Να δημιουργήσουμε ένα σωστό πλάνο για να μπορούμε να υλοποιήσουμε. Μας ενδιαφέρει ο γείτονάς μας, πριν μας ενδιαφέρει ο εαυτούλης μας.

Γιατί πρέπει να σας εμπιστευτεί και να σας ψηφίσει ένας δημότης της Θεσσαλονίκης;

Δεν νομίζω πως αυτό μπορεί να απαντηθεί έτσι απλά και δεν νομίζω πως μπορώ να το απαντήσω εγώ. Δεν νομίζω πως ένας πολιτικός πρέπει να δηλώσει το γιατί πρέπει να τον ψηφήσουνε. Πρέπει με τα έργα του και τη διάθεσή του να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Για να αποφασίσει λοιπόν οποιοδήποτε συμπολίτης εάν πρέπει η όχι να με ψηφίσει, θα πρότεινα να δει τις ιδέες μου και να αποφασίσει.

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι βρίσκουμε σε αυτή την εκλογική διαδικασία αρκετούς νέους στα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών;

Νομίζω πως φέτος αυτό είναι από τα πιο δυνατά πράγματα που έχουν συμβεί. Το πολιτικό κέρδος είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι δημιουργήθηκε η διάθεση στον νέο κόσμο να ασχοληθεί με τα κοινά. Να ενδιαφερθεί για τους ανθρώπους γύρω του. Ξέρουμε πως είχαμε φτάσει στο σημείο που όλοι οι νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Τώρα ασχολούνται με τα κοινά. Μήπως πλέον πηγαίνουμε στη σωστή κατεύθυνση;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment. 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ