Βαριές «καμπάνες» στη σπείρα της πλατείας Αριστοτέλους - Karfitsa.gr
Θεσσαλονίκη

Βαριές «καμπάνες» στη σπείρα της πλατείας Αριστοτέλους

Βαριές ποινές επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε μέλη σπείρας μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι εμπλέκονται σε τουλάχιστον 45 κλοπές και ληστείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σε κάθειρξη 27,5 χρόνων καταδικάστηκε ένας 19χρονος που κατηγορήθηκε ότι ήταν αρχηγός της οργάνωσης των κλεφτών.

Κατηγορούμενοι ήταν 23 πρόσφυγες και μετανάστες, εκ των οποίων στο δικαστήριο ήταν οι εννέα, και απ’ αυτούς οι περισσότεροι ήταν προσωρινά κρατούμενοι. Ένας κρίθηκε αθώος και 22 καταδικάστηκαν. Πέντε σε πλημμελήματα και τους επιβλήθηκε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή και οι υπόλοιποι σε ποινές κάθειρξης από 8 χρόνια έως 27,5.

Κανείς κατηγορούμενος δεν αποδέχτηκε τις κατηγορίες πέραν ορισμένων που παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν λίγες κλοπές χωρίς όμως τη συμμετοχή των υπολοίπων. Εμφανής ήταν η προσπάθεια των περισσότερων στις απολογίες τους να απαγκιστρωθούν από τον κατηγορούμενο αρχηγό. «Εγώ δεν τον γνωρίζω, πώς θα μπορούσε να με κάνει κουμάντο», είπε χαρακτηριστικά στο δικαστήριο ένας εκ των καταδικασθέντων.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε τον περσινό Απρίλιο ύστερα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο και κυρίως στην πλατεία Αριστοτέλους που συνοδεύτηκε από 17 συλλήψεις. Στις έρευνες εντοπίστηκαν κλοπιμαία, κυρίως κινητά τηλέφωνα, σε κοντέινερ μέσα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων των Διαβατών.

 

Κ.Κ.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

STAY CONNECTED

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ