Βασίλης Κικίλιας: Προτεραιότητα μας η εξυπηρέτηση των ασθενών - Karfitsa.gr
Επικαιρότητα Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Προτεραιότητα μας η εξυπηρέτηση των ασθενών

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δεσμεύτηκε σήμερα πως το υπουργείο θα στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρ’ όλα τα προβλήματα που υπάρχουν.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα νοσοκομεία αβοήθητα. Το σύστημα υγείας ταλαιπωρεί τους ασθενείς και τους πολίτες. Οι ευπαθείς ομάδες είναι η πρώτη προτεραιότητα μας». Παράλληλα τόνισε πως «Τα μεγάλα λόγια πρέπει να λείπουν από το υπουργείο αυτό».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού 4 στα 10 νοσοκομεία του ΕΣΥ δηλώνουν από μόνα τους ότι δεν έχουν ασφαλές πρόγραμμα εφημεριών. Όσον αφορά τα τμήματα επειγόντων περιστατικών ανέφερε ότι 1 στα 2 νοσοκομεία λειτουργεί χωρίς σύστημα διαλογής των περιστατικών και 3 στα 4 δηλώνουν ότι δεν έχουν καταγραφή του χρόνου αναμονής.

Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι 4 στα 10 νοσοκομεία δεν έχουν έκθεση επιτροπής λοιμώξεων και 1 στα 2 δεν διαθέτουν ηλεκτρονικούς φακέλους ασθενών.

Ακόμα υπογράμμισε ότι 8 στα 10 νοσοκομεία δηλώνουν ανεπάρκεια στελέχωσης κλινικών παθολογικού τομέα και 9 στα 10 νοσοκομεία ανεπάρκεια στελέχωσης χειρουργικού, διαγνωστικού εργαστηριακού τομέα. Σοκάρει και η διαπίστωση ότι 1 στα 2 νοσοκομεία υποστηρίζει ότι έχει βιοϊατρικό εξοπλισμό εκτός λειτουργίας.

Σε ότι έχει να κάνει με τις προσλήψεις στην Υγεία ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι από το 2015 έως το 2019 αποχώρησαν 8.577 και προσλήφθηκαν 7205.

Τέλος ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι πρώτο μέλημα του υπουργείου είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την ίδια στιγμή είπε πως ο προηγούμενος υπουργός Ανδρέας Ξανθός είχε κάνει λόγο για 250 εκατ. κονδύλι για τους ανασφάλιστους όμως δεν υπάρχει κωδικός γι’ αυτό.

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ