Βασίλης Κόνιαρης: Να ανταποκρίνεται ο δήμος στην αγάπη των πολιτών - Karfitsa.gr
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Βασίλης Κόνιαρης: Να ανταποκρίνεται ο δήμος στην αγάπη των πολιτών

Ο Βασίλης Κόνιαρης είναι ένας νεαρός τεχνοκράτης που οραματίζεται να ζει σε μια πόλη φιλόξενη για τους νέους και γενικά για όλους τους πολίτες. Θέλει και προσπαθεί η Θεσσαλονίκη να γίνει μια σύγχρονη πόλη, που θα διοικείται από νέους ανθρώπους με μεράκι, δημιουργικότητα, γνώσεις και λύσεις για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι δημότες και οι πολίτες της. Στη συνέντευξή του στην Karfitsa, αναλύει τους λόγους που τον οδήγησαν να στρατευτεί με τον Πέτρο Λεκάκη και να διεκδικήσει μια θέση στο νέο δημοτικό συμβούλιο.

Συνέντευξη στη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ

Για ποιό λόγο επιλέξατε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι αυτή που έχει άμεση σχέση με την καθημερινότητα όλων μας. Από την καθαριότητα, το περιβάλλον, τις μετακινήσεις μέχρι τον πολιτισμό και την εκπαίδευση, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι σημαντικός για τη ζωή όλων μας. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι το παράπονο, η γκρίνια και η αποχή δεν αρμόζουν στους πολίτες όταν πραγματικά μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο. Σε αυτό το πλαίσιο, και γνωρίζοντας ότι μπορώ να προσφέρω, ειδικά από την επαγγελματική μου εμπειρία στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, αποφάσισα να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιατί με αυτό το συνδυασμό;

Τον Πέτρο τον γνώρισα πριν από 10 χρόνια περίπου όταν έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Πριν τις εκλογές, όταν μου πρότεινε να ενταχθώ στην ομάδα «Θεσσαλονίκη Πρώτη», αποδέχτηκα με χαρά την πρόσκλησή του, η οποία αποτελεί συνάμα πρόκληση για εμένα. Αυτό που είδα και ένοιωσα, ήταν μία ομάδα ανθρώπων νέων, όχι μόνο ηλικιακά, αλλά κυρίως με νέο και φρέσκο τρόπο σκέψης οι οποίοι πέρα από ιδεολογικές ή κομματικές καταβολές ήταν ενωμένοι για ένα κοινό σκοπό: να προσφέρουν στην πόλη και να στηρίξουν τον Πέτρο στη διεκδίκηση της δημαρχίας της πόλης. Η φιλική ατμόσφαιρα του συνδυασμού, η συνεργασία των ανθρώπων που τον απαρτίζουν αλλά και ένα όραμα για την πόλη το οποίο ανταποκρίνεται στο δικό μου, ήταν και είναι οι λόγοι που επέλεξα να συνεισφέρω με τις δυνάμεις μου και τις προτάσεις μου στη «Θεσσαλονίκη Πρώτη».

Πώς ζείτε την ένταση των εκλογών;

Το αναλογικό σύστημα της ανάδειξης των δημάρχων σύμφωνα με τις προβλέψεις του «Κλεισθένη» έχει δημιουργήσει μία νέα ατμόσφαιρα στην πόλη. Ο μεγάλος αριθμός των παρατάξεων έχει δώσει τη δυνατότητα να ακουστούν για πρώτη φορά διαφορετικές προτάσεις και θέσεις για την πόλη. Αυτή η ένταση του διαλόγου, της ανταλλαγής απόψεων, έχει δημιουργήσει μία ένταση πρωτόγνωρη για τα πολιτικά δεδομένα. Εγώ από την πλευρά μου, αυτή την ένταση των εκλογών τη διαχειρίζομαι μέσα από την καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες, τις συζητήσεις με τους φορείς της πόλης και την κοινωνία των πολιτών. Βρήκα την ευκαιρία να γνωρίσω νέο κόσμο, ο οποίος μου εκφράζει τις απόψεις του για την πόλη, ανταλλάσσω καθημερινά απόψεις με συνυποψηφίους και γνωρίζω όλο και καλύτερα την πόλη στην οποία μεγάλωσα και εργάζομαι.

Τι φιλοδοξείτε να αλλάξετε στην πόλη;

Η Θεσσαλονίκη έχει ένα σπουδαίο χαρακτήρα. Οι δημότες της και οι πολίτες, όσοι πέρασαν τα φοιτητικά τους χρόνια εδώ ή εργάστηκαν ή την επισκέφτηκαν ως τουρίστες, την αγαπούν πολύ. Και περιμένουν αυτή η αγάπη να ανταποδίδεται ισόποσα ή και περισσότερο από τη διοίκηση της πόλης. Αυτό θέλω να αλλάξω στην πόλη. Να νοιώθουν οι Θεσσαλονικείς ότι αυτή η αγάπη τους βρίσκει αντίκρισμα στην καθημερινότητά τους από το δήμο. Αυτό το αντίκρισμα εκφράζεται σε τομείς όπως η καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, η ασφάλεια, η καθαριότητα, η εξωστρέφεια, η εκπαίδευση και ο πολιτισμός. Το πρόγραμμα και οι άνθρωποι του συνδυασμού καλύπτουν όλους τους επιμέρους τομείς. Η αλλαγή θα προέλθει από αυτό που ανέφερα πιο πριν. Ένας δήμος, ο οποίος όλο το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα και όλες τις μέρες του χρόνου ανταποκρίνεται στην αγάπη των Θεσσαλονικέων για την πόλη τους.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.
 

 

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ