Βασίλης Τσικάρας: «Το Sex αρχίζει στα 40» - Karfitsa.gr
Συνεντεύξεις

Βασίλης Τσικάρας: «Το Sex αρχίζει στα 40»

Έκανε χθες πρεμιέρα στο θέατρο ΑΡΑΤΟΣ η κωμωδία του Βασίλη Τσικάρα «Το σεξ αρχίζει στα 40».  Ένα έργο με εξαιρετικές κριτικές που αγάπησε η Θεσσαλονίκη επανέρχεται κι αυτή τη σεζόν για να μας ανεβάσει τη διάθεση κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (στις 21.30) στην γνωστή κι αγαπημένη θεατρική γωνιά στην Μοσκώφ 12 με Φράγκων. Ο Βασίλης Τσικάρας είναι γνωστός για τις κωμωδίες του. Τον γνωρίσαμε μέσα από τα θεατρικά του έργα: «Sorry λάθος κρεβάτι», «Spaghetti αλά Γαλλικά», «Ψάρι στα χείλη», «Σουτζούκ Λουκούμ», «Κωδικός Σπασίμπα Ντα», «Άδεια πιάτα», «Έχω θέμα», «Μια σφαίρα για την Τζέην», «Madmix» (τριλογία) κι από τις κινηματογραφικές του ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία». Συνολικά έχει βραβευτεί 16 φορές για το έργο του, σε θέατρο και κινηματογράφο.

Τι είναι αυτό που πυροδοτεί την διάθεση να αρχίσει το σεξ στα 40;

Η ηλικία των 40, 40+, είναι συνήθως μια ηλικία που νομοτελειακά οι περισσότεροι από εμάς, ευρισκόμενοι σε ένα κομβικό σημείο της ζωή μας, αποφασίζουμε να κάνουμε κάποια μεγάλη αλλαγή. Οι αλλαγές γίνονται πολλές φορές – θέλοντας και μη – από τις πιέσεις που ασκούνται στη ζωή μας. Μία τέτοια πίεση ασκεί και το σεξ. Και τους κραδασμούς τους βιώνει μια σχέση ή ένας γάμος! Λίγο πριν τα 41α γενέθλιά της λοιπόν (για να μπούμε και στο θέμα μας), η Λόρα αποφασίζει να χωρίσει. Αιτία, η ρουτίνα της καθημερινότητας, αλλά και ο άντρας της ο Τζακ, που πέρα από τη δουλειά δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα. Η αιφνίδια απόφασή της θα φέρει τα πάνω κάτω. Ο Τζακ θα αισθανθεί προδομένος και αδικημένος, οι γείτονες θα έρθουν σε δύσκολη θέση, ενώ η άνοια του πατέρα του Τζακ, που ζει μαζί τους, θα επιδεινωθεί. Ξαφνικά θα εισβάλει στη ζωή τους μια barwoman και τότε θα ξεκινήσει ο κύκλος των αποκαλύψεων και των μεγάλων αποφάσεων. «Το ΣΕΞ αρχίζει στα 40», αλλά… για ποιον τελικά; Τα υπόλοιπα επί σκηνής!

Από πού αντλείς την έμπνευση για τα σενάριά σου;

Όλα έχουν να κάνουν με τη ζωή. Με τη συμπεριφορά, τις καταστάσεις, τα γεγονότα, τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στην καθημερινότητά μας κτλ.. Στο θέατρο όμως αυτό που με απασχολεί κατά κύριο λόγο είναι η σχέση των δύο φύλων. Και όπως είναι φυσικό, ο συγγραφέας καταθέτει και κάτι από τη δική του ζωή. Από τις εμπειρίες του.

Γιατί επιλέγεις οι ήρωες στις κωμωδίες σου να είναι μιας άλλης εθνικότητας και όχι Έλληνες;

Αν εξαιρέσουμε το «Ψάρι στα χείλη», το «Σουτζούκ Λουκούμ» και τα «Άδεια πιάτα», όλα τα άλλα έχουν ξενόφερτους ήρωες. Νεοελληνικές κωμωδίες υπάρχουν πάρα πολλές, από πολλούς συγγραφείς.  Εγώ μέσα από αυτή τη διαδικασία προσπαθώ να τεστάρω τον εαυτό μου γράφοντας με ένα άλλο στυλ. Μου αρέσουν για παράδειγμα οι Γαλλικές, οι Αγγλικές και οι Αμερικανικές κωμωδίες. Έτσι, προσπαθώ να προσεγγίσω αυτά τα είδη με τη δική μου πένα. Και στη χαρτογράφηση της ελληνικής θεατρικής γραφής προσπαθώ να προσφέρω κάτι διαφορετικό.

Εκεί στο «Άρατος» τα τελευταία 8 χρόνια έχεις δημιουργήσει μια δική σου θεατρική φωλιά με μια από τις πιο ενεργές ομάδες της πόλης και με δραστηριότητες που δεν σταματούν στις παραστάσεις.

Ναι. Ο Άρατος είναι πλέον ένας μεγάλος Οργανισμός.  Πολλοί δεν το έχουν αντιληφθεί ή δεν τον έχουν «εντοπίσει» ακόμη.  Γίνεται εξαιρετική δουλειά.  Και με τις παραστάσεις και με τα Τμήμα Υποκριτικής και με τις διεθνείς συνεργασίες. Ο Άρατος παρακολουθεί την εξέλιξη του Θεάτρου και δεν ανακαλύπτει – προάγει απλά το θέατρο του παρελθόντος. Δημιουργεί τη δική του Σχολή ηθοποιών και καλλιτεχνών δίνοντας ένα διαφορετικό στίγμα στην πόλη.

Ποιοι είναι οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της φετινής παράστασης;

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει. Κείμενο – σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας. Σκηνικά: Δημήτρης Αρζουμανίδης. Κοστούμια: Μαρία Βλάχου. Τεχνικοί μας είναι οι Γιώργος Στεφανίδης, Γ. Λαζαρίδης, Χ. Σκαρλατοπούλου. Την αφίσα έκανε ο Νίκος Γκάρας και το trailer ο Γιώργος Σουμελίδης. Τη φωτογράφιση επιμελήθηκε ο Στρατής Λαγόπουλος. Δημόσιες Σχέσεις κάνει η Δέσποινα Αυγερίδου και Επικοινωνία η Έρη Χριστοφορίδου. Στο Marketing έχουμε την Κατερίνα Ευαγγελοπούλου. Τον Νοέμβριο παίζουν, λόγω διπλής διανομής οι Σοφία Αϊβάζογλου, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Μαρία Προδρόμου, Βασίλης Τελίδης και ο Βασίλης Τσικάρας και τον Δεκέμβριο οι Μαρία Βλάχου, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Κική Σπύρου, Βασίλης Τελίδης και Βασίλης Τσικάρας.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σχολιάστε

ΚΛΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε ΔΩΡΕΑΝ την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Καρφίτσα»

Polls

Sorry, there are no polls available at the moment.

 

 

NEWSLETTER

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ